spot_img
PANČEVOPolitika i DruštvoVITMAN O ROKOVIMA ZA DONOŠENJE SREDNJOROČNOG PLANA RAZVOJA PANČEVA Završiti raspravu, pa...

VITMAN O ROKOVIMA ZA DONOŠENJE SREDNJOROČNOG PLANA RAZVOJA PANČEVA Završiti raspravu, pa do sredine aprila pred odbornike FOTO

Povodom privođenja kraju implementacije svih mera i aktivnosti predviđenih u okviru izrade Nacrta srednjoročnog plana za period od 2023 do 2025. godine, danas je održan završni sastanak u Gradskoj upravi Pančeva.

Sastali smo se danas sa članovima koordinacionog tima, kao i sa članovima radnih grupa, da u prisustvu konsultantskog tima završno pređemo ceo dokument. Konsultantski tim svakodnevno je u saradnji sa učesnicima radio na izradi dokumenta kako bi smo pripremili radnu verziju Nacrta srednjoročnog plana u cilju daljeg sprovođenja za Javni uvid – rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Pančevac

Vitman je precizirala da Grad Pančevo planira da do kraja ovog meseca ima završen Javni uvid i da sprovede javnu raspravu, kako bi do sredine aprila imao odobrenje nacrta i završetak projekta koji treba da se nađe pred odbornicima u Skupštini grada.

Pančevac

Skupština grada Pančeva jula 2022. godine donela Plan razvoja grada Pančeva za period od 2022. do 2028. godine. U skladu sa odredbama Zakona o planskom sistemu, obaveza lokalne samouprave je da donese srednjoročni plan kao element operacionalizacije dugoročnog plana razvoja za period od 3 godine.

Srednjoročni plan je dokument koji omogućava planiranja kojima se obavezujemo da odgovorno postupamo i sprovodimo implementaciju na svim poljima koje su od važnosti za naše građane. Povezivanje Plana razvoja grada Pančeva sa srednjoročnim planom stavlja pred nas ciljeve kojima utvđujemo razvojne mere i aktivnosti koje smatramo da treba da budu sprovedene u periodu od tri godine. Odnosi se na nosioce aktivnosti, troškove tih aktivnosti u srednjoročnom periodu i njihovu usklađenost sa utvrđenim budžetom za 2023. godinu, kao i projekcijama za naredne dve godine. Takođe, ovaj plan obuhvata i mere i njihove aktivnosti koje utiču na dalji institucionalni razvoj – rekla je gradska menadžerka.

Pančevac

Vitman je podsetila da je Odluku o izradi Srednjoročnog plana grada Pančeva 2023-2025, Skupština grada Pančeva, donela oktobra 2022. godine, dodajući da je on predstavljao veoma kompleksan zadatak s obzirom na to da je sada rađen prvi put.

Veliko mi je zadovoljstvo da sam nakon fantastičene realizacije predhodnog Plana razvoja deo tima koji se bavi ovako važnim dokumentom koji će uticati na ekonomski, socijalni, kulturni, zdravstveni, obrazovni, investicioni, komunalni razvoj, kao i na podizanje nivoa zaštite životne sredine kojem posvećujemo posebnu pažnju. Prethodnim planom obuhvatili smo sve mere i aktivnosti neophodne da bi se jedan grad poput Pančeva privredno razvijao. Moramo imati u vidu i da smo pokrenuli točak industrijalizacije, da su privredni i ekonomski razvoj dali značajne mere i efekte i da se to vidi u realizaciji svih projekata sprovedenih tokom prethodnih godina. Veliki rezultati su iza nas i u tom duhu nastavljamo i dalje – istakla je Vitman.

Pančevac

Kada je u pitanju Nacrta srednjoročnog plana 2023-2025, gradska menadžerka podsetila je i da je nakon sprovedenog postupka javne nabavke, angažovan konsultantski-ekspertski tim u svim fazama izrade, odnosno grupa ponuđača koju čine Business Development Solutions Consaltning doo i Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu, koji je bio angažovan i za izradu Plana razvoja 2022-2028. Gradsko veće grada Pančeva je obrazovalo Koordinacioni tim za izradu Srednjoročnog plana grada Pančeva 2023-2025, a gradonačelnik Pančeva je obrazovao tematske radne grupe i podgrupe. Tokom čitavog perioda izrade Srednjoročnog plana, pored donosilaca odluka u proces su bile uključene sve stručne službe, javna i javno-komunalna preduzeća, javne službe i drugi subjekti čiji je osnivač Grad Pančevo. Eksterni konsultantski tim je pripremio Projektni plan – plan rada i održao obuku za članove Koordinacionog tima i članove tematskih radnih grupa i podgrupa u vezi sa metodologijom izrade.

Od momenta formiranja koordinacionog tima do danas aktivno se bavimo izradom Srednjoročnog plana. Tokom novembra u saradnji sa ekspertskim timom i radnim grupama i podgrupama je održano ukupno 11 radionica. Početkom decembra, nakon održanih radionica, ekspertski tim je svim radnim grupama dostavio obrasce opštih ciljeva sa detaljnim obrascima posebnih ciljeva, gde je zadatak grupa bio da utvrde aktivnosti sa planiranim sredstvima za realizaciju. Potom je usledila izrada radne verzije Srednjoročnog plana u eksel tabelama sa utvrđenim predlozima ciljeva, merama, aktivnostima i indikatorima i dostavljanje Radnim grupama na razmatranje, objasnila je Maja Vitman.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

POVEZANE VESTI

POSTAVI KOMENTAR

molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
цаптцха кориснички резултат није успео. молимо Вас да нас контактирате!

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

POPULARNO

BRANISLAV RADOVANOVIĆ, OSNIVAČ I TVORAC BUDI-ja: Ulaganje u decu nije uzaludno, već neophodno! Prijavite se na konkurs i osvojite...

Bijenale umetničkog dečjeg izraza (BUDI), najveselija međunarodna manifestacija koja se dešava u Pančevu, a osmišljavaju je i realizuju Kulturni centar i udruženje BUDI, održava...

HAPŠENJE U PANČEVU: Policija privela muškarca zbog posedovanja droge i oružja

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo A.M. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno držanje...

ŽELEZNIČARU SLEDI TEŽAK ISPIT: Izabranici Tomislava Sivića danas gostuju Mačvi u Šapcu!

U 26. kolu fudbaleri Železničara imaju izuzetno teško gostovanje. Izabranici Tomislava Sivića odlaze u Šabac, gde ih čeka Mačva koja je u prošlom kolu...

ULICE U PANČEVU: SARAJEVSKA ulica pripada teritoriji Mesne zajednice Kotež

  Vidovdan 1914. Sarajevska ulica pripada teritoriji Mesne zajednice Kotež. Pod ovim nazivom postoji od 1985. godine, a prostire se od Koteža Ivana Milutinovića do Valjevske...

NAJAVLJENA ISKLJUČENJA STRUJE ZA 27. i 28. MART: Evo koje ulice u Pančevu, Alibunaru i Vršcu danas ostaju bez...

Elektrodistribucija Pančevo će zbog planiranih radova na električnoj mreži 27. marta isključiti napajanje korisnika u delu Pančeva, Alibunara i Vršca, a sutra 28. marta...