PROMENLJIVO OBLAČNO I TOPOLO Kišni oblaci iz Vojvodine postepeno će se širiti i ka ostalim krajevima. Za vikend stiže zahlađenje

08:49

09.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji danas i sutra, 09. i 10. marta, promenljivo oblačno i toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 16 do 21 stepen, ali nestabilno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu.

Danas će padavine lokalno biti izraženije (uz količinu od 10 do 20 mm, lokalno i više) od prepodneva prvo u Vojvodini, a sredinom dana i posle podne padavinska zona preko Beograda, Šumadije i Pomoravlja će se premeštati dalje na istok i jugoistok, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu od sredine dana povremeno kiša, ali i dalje toplo, do 20 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Jutros je najhladnije bilo Kopaoniku, gde je izmereno 2 stepena, zatim u Požegi 5, u Dimitrovgradu i Vranju bilo je 6 stepeni, na Zlatiboru 7, a u Sjenici 8. Najtoplije je bilo u Loznici, gde je izmereno čak 18 stepeni, a 15 je bilo u Novom Sadu i Zaječaru. U ostalim gradovima bilo je između 10 i 14 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Zbog kiše i grmljavine u većem delu Srbije upaljen je žuti meteo alarm, navedeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Printscreen/RHMZ

U petak, desetog dana marta, se kiša, pljuskovi i grmljavine ujutro i pre podne očekuju prvo na jugozapadu Srbije, a zatim će se proširiti na ostatak zemlje. Na planinama dalje topljenje snežnog pokrivača.

Zahlađenje za 7 do 10 stepeni prognozira se za subotu, 11. mart, kada će doći do pojačanja severozapadnog vetra, a usled pada temperature kiša će na planinama preći u sneg.

Najhladniji dan će biti nedelja, 12. mart, sa dnevnom temperaturom od 8 do 12 stepeni, ali uz prestanak padavina i delimično razvedravanje. U nedelju i ponedeljak, 12. i 13. marta, očekuju se i slabi jutarnji mrazevi.

Početkom naredne sedmice malo do umereno oblačno i suvo – u košavskom području pojačanje jugoistočnog vetra. Kiša se ponovo očekuje od srede, 15. marta, najvio RHMZ.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, deveti dan marta 

Očekuje se relativno nepovoljna biometeorološka situacija. Oprez se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim, kardiovaskularnim i respiratornim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu malaksalosti, nervoze i loše koncentracije.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.