PANČEVCI 8. MARTA DOKAZUJU DA JE LJUBAV VEČNA Svojim damama od srca poklanjaju cveće, a jedan ostaje veran pa cveće nosi i na grob svoje voljene! FOTO

15:10

08.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Za Međunarodni dan žena, 8. mart, običaj je da se ženama poklanja cveće, a da Pančevci paze na nežniji pol uverili smo se prošetavši Gradskim parkom, koji  danas krase osmesi žena, cveće i rukotvorine koje nude prodavci na osmomartovskom bazaru.

Pančevac

Nada Roko, kaže da kreativne rukotvorine koje je izložila na Bazaru, uglavnom kupuju žene. Muškarci se, kako kaže, pre odlučuju za cveće, a kod nje najčešće ćerkice kupuju poklone majkama ili devojke drugaricama.

Za mene je osmi mart dan pažnje prema ženama, dan kada nam prijatelji ukazuju ljubav, poštovanje, razumevanje. Mene su danas obradovali prijatelji, kaže Nada Roko, diplomirana primenjena umetnica.

Pančevac

Branka i Bosiljka Cimeša (snaja i zaova), uz osmeh kažu da bi svaki dan trebalo da bude dan žena, ali i ovaj jedan dan pažnje u godini puno im znači.

Danas su me obradovali deca, prijatelji, kolege, pa čak i neki poznanici. Osmi mart je dan kad se ženama ukazuje malo više pažnje i to je lepo, keže penzionerka Branka Cimeša.

– Drago mi je što se Međunarodni praznik žena svake godine obeležava i što se ta tradicija održala u našoj zemlji i treba ga poštovati i u budućnosti, rekla je Bosiljka Cimeša.

Pančevac

Dragana Mihajlov, današnji dan provela je družeći se sa svojom majkom Zdravkom, ona voli da poklanja, ali ne i da prima osmomartovske poklone.

Meni je 8. mart svakog dana. Ako imaš dobar odnos sa suprožnikom i partnerom mora da te pazi i mazi svakog dana. Ja sam svom suprugu „zabranila” da mi kupuje poklon na današnji dan, ali sam kupila poklon svojoj ćerki i majci, kaže Dragana Mihajlov.

Pančevac

Jelena Detki, danas je uživala u šetnji sa unukom i ćerkom.

Danas su me obradovali suprug i zet. Kupili su mi cveće. Iako je ovo dan kao i svaki drugi, oseća se ta praznična atmosfera, osećam se lepo, kaže Jelena Detki.

Muškarci koje smo sreli kažu da poštuju osmomartovsku tradiciju. Cvetom obraduju svoje supruge, ćerke, komšinice, prijateljice, koleginice…

Jedan od sagovornika rekao nam je da je prerano ostao bez supruge, i da svakog osmog marta ponese cvet na grob svoje voljene, što je tužno, ali i dirljivo i govori da je prava ljubav zaista večna.

(Pančevac/Miroslava Cvejin-Galešev)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.