SVEČANI DOČEK ZA ANDREU STOJADINOV U DŽUDO KLUBU TAMIŠ: Nema mnogo takmičara iz Srbije koji se mogu pohvaliti sa zlatom sa Gend slema

12:39

07.03.2023

Podeli vest:

GJ

Džudo klub Tamiš organizovao je svečani doček za svoju zlatnu Andreu Stojadinov koja je osvojila zlatnu medalju na Grend slemu u Uzbekistanu.

GJ

Od uprave kluba i takmičara dobila je tortu i buket cveća, a ona je najmlađima pokazala osvojenu medalju i prenela im svoja iskustva sa takmičenja:

– Mnogo mi znači zlatna medalja, jer nema mnogo takmičara iz Srbije koji se mogu pohvaliti sa zlatom sa Gend slema. Do sad sam osvajala tri bronze, a poslednji put sam se popela na pobedničko postolje jako davno. Ovo mi dosta znači i govori mi da dobro radimo i da treba da nastavimo ovako dalje – istakla je Andrea.

Andrea je u finalu savladala Portugalku Katarinu Kostu od koje je do sad stalno gubila i to u poslednjim sekundama meča zahvaljujući velikom preokretu. Na samom početku meča Pančevka je zaradila dve kazne, pala je nakon toga na vazari zahvat, ali uspela je da se vrati, nije se predavala i u poslednje tri sekunde rešila je ovu borbu u svoju korist, a zasluge za to pripadaju i njenom treneru i bratu Aleksi:

Bilo je vema stresno i burno, međutim uspeli smo da ostanemo hladne glave i ja i što je još važnije ona, tako da smo korak po korak gradili svaki meč i kad bi nešto krenulo kako treba nismo gubili glavu – rekao je Aleksa Stojadinov.

GJ

Andrein uspeh mnogo znači svima u klub Tamiš, a posedno motiviše najmlađe takmičare da budu još bolji:

Volela bih jednog dana da dostignem uspehe naše Andree i trudiću se da budem što bolja. Ona mi pomaže u svakom trenutku – rekla nam je Natalija Novaković.

Njena klupska drugarica Marija Penevski je još dodala:

Motiviše me njen uspeh, radim sa njom i zahvaljujući tome poboljšavam svoj rad i mnogo mi pomaže da budem što bolja – istakla je Marija.

Najmlađi među njima David Mamojka srećan je što može da trenira sa šampionkom:

– Od nje možemo da naučimo kako da radimo naporno, da vežbamo i da jednog dana i mi budemo šampioni kao ona – napominje David.

U klubu će sve učiniti da Andrei omoguće maksimalne uslove za rad i takmičenja kako bi osvojila dovoljno bodova koji će joj sledeće godine garantovati učešće na Olimpijskim igrama u Francuskoj.

(Pančevac/G.J)

ANDREA STOJADINOV POZLATILA TAMIŠ: Naša sugrađanka osvojila zlatno odličje u Uzbekistanu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.