ČUVAJTE SE POVREDA Hitna do bolnice prevezla dvoje sugrađana zbog povreda usled pada

09:10

07.03.2023

Podeli vest:

Pančevac

Ekipe Hitne pomoću u Pančevu, u danu za nama, imale su četiri intervencije na javnom mestu. Jedno dete u školi je povredilo je koleno, a jedna osoba pala je kod Plinare i povredila ruku. Nakon ukazane pomoći Hitna je povređene prevezla do Opšte bolnice Pančevo, gde ih je pregledao ortoped. Na staroj železničkoj stanici ukazana je pomoć pacijentu koji je doživeo kolaps, a na autobuskom stajalištu u Spoljnostarčevačkoj ulici, pacijentu koji je imao jake bolove u grudima. Oni su prevzeni do bolnice, internisti, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

U ambulanti Hitne, pomoć je zatražilo 36-oro odraslih u 8-oro dece. Stariji su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska, temperature i bolova, a deca zbog povišene temperature, prehlade i stomačnih tegoba.

Kućnih poseta bilo je 12, transporata u gradu 17, van grada 25, a u pratnji lekara 7. četiri pacijenta su u pratnji lekara prevezena do zdravstvenih ustanova u Beogradu zbog infarkta srca, upale pluća, povrede bubrega i moždanog krvarenja. Do Opšte bolnice Pančevo dovezen je jedan pacijent iz Glogonja zbog sumnje na moždano krvarenje, jedan pacijent iz Banatskog Novog Sela, zbog sumnje na ishemijsku bolest mozga i jedan pacijent iz ambulante Novi svet zbog epileptičnog napada.

Saobraćajnih udesa nije bilo, stoji u saopštenju.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.