U GRADSKOJ UPRAVI IZLOŽBA RADOVA PU DEČJA RADOST: Drvo kao izvor života tema radionica na Divčibarama

20:09

06.03.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Izložba radova mališana Predškolske ustanove „Dečja radost“, nastalih na Zimskom kampu na Divčibarama otvorena je u holu Gradske uprave u Pančevu. Na ovogodišnjem Zimskom kampu bilo je 80 dece, navodi Ilijana Mišković v.d. direktora PU „Dečja radost“.

– Zimske radionice organizove su četvrti put. Imali smo pauzu od dve godine zbog pandemije koronavirusa. Drago nam je što nastavljamo sa ovim zaista lepim aktivnostima, imaćemo i letnje radionice. Bilo je šest vaspitača i pet koordinatora za likovno, fizičko, muzičko, kao i radionicu engleskog jezika i eko radionicu. Deca su prošla kroz čitav niz radionica i edukacija. Tema ovogodišnjeg Zimskog kampa bilo je drvo. U foajeu Gradske uprave posetioci mogu da vide produkte njihovog rada. Grad Pančevo omogućio boravak dece na Divčibarama po simboličnoj ceni od 3.000 dinara. To je nešto što svaki roditelj može da priušti, kaže za Pančevac Ilijana Mišković.

Privatna arhiva

Višestruki je značaj ovakvih kampova i radionica koje omogućavaju da prepoznamo i usmeravamo talente mališana, kaže likovni pedagog, akademski slikar Emil Sfera.

– Deca su talentovana, svako se rađa sa nekim darom, samo ga treba prepoznati. Mnogo toga zavisi od nas, ali i od roditelja, koji moraju da podrže taj dar. Veoma je značajno da promovišemo dečje stvaralaštvo upravo kroz ovakve izložbe, ali i kroz rad Dečjeg kulturnog centra koji je nakon tri godine pauze ponovo počeo da radi – ističe Sfera.

Privatna arhiva

Vaspitačica Violeta Paničić ove godine je prvi put bila na Zimskom kampu i izrazila je zadovoljstvo što je deo tako značajnog projekta.

– Ovo je jedno veoma pozitivno iskustvo. Mališani su bili oduševljeni, bilo je mnogo zanimljivih aktivnosti i, na našu veliku radost, bilo je i snega. Sve aktivnosti su bile osmišljene tako da su deca na kvalitetan način provodila vreme, kaže Violeta Paničić, vaspitač.

Građani će izložbu moći da pogledaju narednih nedelju dana.

Privatna arhiva

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.