PREMIJERKA ANA BRNABIĆ: Vučić je jasno naglasio crvene linije! Samo Vučić je znao da će 10 godina kasnije oko ZSO da se lome koplja

09:41

04.03.2023

Podeli vest:

TV Pink

Premijerka Ana Brnabić naglasila je u obraćanju na TV Pink da je nedelju za nama bila teška, ali da za predsednika Srbije nema pauze.

„Danas je vikend, ustra je Aleksandru Vučiću rođendan, a on sada putuje za Katar. Ima važne sastanke, bori se za dodatne investicije od koje će svi građani imati koristi. Treba da se zapitamo kada sumiramo ovu tešku nedelju, ko bi zaista tako radio. Bez obzira na sve optužbe i borbu, on nastavlja dalje. Izborio je za Srbiju dodatno vreme mira – rekla je Brnabić, govoreći o pregovorima u Briselu o Kosovu i Metohiji..

– Ove nedelje su kulminirali napadi i laži na Vučića. Kada je išao da se izbori za naše interese, tajkunski mediji i antidržavna koalicije je učinila sve da oteža položaj Srbije. To što oni žele da oslabe Vučića po pitanju KiM, moraju da razumeju da je to slabljenje Srbije. Čuli smo da će Vučić sigurno potpisati. To slušamo od 2016. godine svake nedelje. Miloš Jovanović, francuski državljanin, kaže potpisanje, izdaće… Vučić se vrati iz Brisel, a Jovanović kaže „nikada nisam rekao da će potpisati.“ On valjda misli da smo svi glupi i da niko ne zna šta je rekao.

– Aleksandar Vučić se vrati iz Brisela, a oni kažu da nikada nisu ni rekli da će potpisati. Neverovatna doza bezobrazluka – kazala je premijerka.

Premijerka je izjavila da nema rezervnu državu, a to joj spočitavaju oni koji je imaju.

– Da li je pocepao francuski pasoš? Nije. Dok je pričao da Srbija ne treba u EU, on je bio u EU – rekla je Brnabićeva.

Premijerka je rekla da su se u Briselu desile tri važne stvari: Nije potpisano ništa, još glasniji su svi u međunarodnoj zajednici koji kažu da je prva tačka na dnevnom redu formiranje Zajednice srpskih opština i tamo je ponovio naše crvene linije – ne tzv. Kosovo u UN i nema priznanja tzv. Kosova.

U studiju je emitovan i prilog u kom Vučić u parlamentu ponavlja da neće priznati lažnu državu Kosovo i da nije za tzv. Kosovo u UN.

Premijerka je rekla da su svi iz opozicije koji kritikuju Vučića zbog KiM već bili na vlasti.

– Ne bori se oni za KiM, oni se bore protiv Aleksandra Vučića. Zajedno se bore da oslabe Aleksandra Vučića i oni koji su za NATO i oni koji su protiv NATO i to je slabljenje Srbije – kazala je Brnabićeva.

Kaže da se tako pravi Srbija po meri stranog faktora, bez stabilne većine u Skupštini Srbije.

– Takva je Srbija nekada bila, a sada je Srbija nezavisna država – kazala je ona.

Ona je podsetila i na izjavu albanskog političara i prvog čoveka „Rokfeler fondacije“ Hakija Abazija, za koga kaže da finansira Savu Manojlovića, a rekao je da je ZSO „omča oko vrata (tzv.) Kosovu“.

– Pre 10 godina je Aleksandar Vučić osmislio ZSO i sam je ubacio u Briselski sporazum – kazala je Brnabićeva.

Objasnila je da to pokazuje koliko je dalekovid Vučić.

– Samo je on znao da će 10 godina kasnije oko toga da se lome koplja i kada ćemo se grčevito držati za ZSO – kazala je Ana Brnabić.

Podsetila je na puštenje presuđenih albanskih terorista iz zatvora za vreme vlasti DSS i Vojislava Koštunice. Podseća da su tada na vlasti bili i Vuk Jeremić, Zdravko Ponoš, Boris Tadić, Miloš Jovanović…

– Zaključno sa 17. martom 2002. godine su svi morali da budu na slobodi. Tačno dve godine kasnije kreće pogrom Srba na Kosovu i Metohiji. Beograd ništa nije učinio, a danas se busaju u pileće grudi. Iz svojih kabineta su gledali kako se gori crkva Bogorodica Ljeviška – podsetila je ona.

2004. godine, su na vlasti i rukovode vojskom oni koji danas Vučića nazivaju izdajnikom, rekla je premijerka Srbije.

– Paljenje manastira, ubijanje, proterivanje… Preživeli su samo oni koje je Kfor sklonio. To je jedeini put kada je Kfor pucao na albanske teroriste. Tu je bio Jeremić, Tadić, Ponoš… On je bio šraf u vojsci, pa je postao i general sa hrvatskom putovnicom. Svi oni su tada bili na vlasti. Nije ovo trajalo 12 sati pa da niste mogli da se organizujete… Vi ste to gledlai iz svojih kabineta u Beogradu. To nasilje je trajalo preko dva dana, 70 sati, i Beograd nije učinio ništa. A danas pevaju, ponela ih je pesma, pršti patriotizam – rekla je ona.

Brnabićeva je rekla da je tada etnički očišćeno najmanje šest gradova, zapaljeni su manastir Dečani, Hram Hrista Spasa…

– Sada se busaju u grudi iz sigurnosti Beograda. Sada bi otišli na Kosovo, samo im fali PCR test – kazala je ona.

Ona je komentarisala i izjavu Petera Stana da tema dijaloga nije „međusobno priznanje“, već „normalnizacija odnosa“.

– Za to se izborio Aleksandar Vučić, kao što se izborio za ZSO – rekla je premijerka.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas putuje u Katar na važne sastanke.

(Pančevac/TV Pink)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.