NIKAD ZABORAVLJENI KORENI: Drugo mesto za gimnazijalku Dunju Kostić

09:32

02.03.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/Instagram

Savet za kulturu Opštine Kovačica dodelio je nagrade u okviru konkursa ,,Mihajlo Pupin – rodoljub, naučnik i humanista – nikad zaboravljeni koreni”.

U konkurenciji literarnih radova, osvojila je 2. mesto Dunja Kostić, polaznica Centra za talente i učenica 1. godine Gimnazije ,,Uroš Predić“, sa radom pod naslovom ,,Nikad zaboravljeni koreni“.

Podsetimo, Veliku nagradu konkursa dobio je kolektivni rad Osnovne škole Mihajlo Pupin iz Idvora za film Nikad zaboravljeni koreni.

Posebno su se istakli i nagrađeni su kolektivni radovi učenika četvrtog razreda Osnovne škole Moša Pijade iz Debeljače i učenika trećeg dva razreda Osnovne škole Sveti Georgije iz Uzdina. Dodeljene su takođe nagrade za najbolje literarne, muzičke i likovne radove.

Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica, istakla je da je od velikog značaja na ovaj način širiti znanje i negovati kulturu sećanja na Pupina i njegovo delo.

Na konkurs je pristiglo 62 rada, a velikom nagradom (Gran-pri) Konkursa Mihajlo Pupin – naučnik, rodoljubi i humanista – Nikad zaboravljeni koreni nagrađen je film Osnovne škole Mihajlo Pupin iz Idvora po nazivom Nikad zaboravljeni koreni.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.