PONOVO U PANČEVU: Projekat JA PLIVAM, A TI! Obuka za 1.100 mališana i na kraju diplome!

11:46

01.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/TVP

Sportski savez Pančevo pokrenuo je posle tri godine pauze  Projekat „Ja plivam, a ti“, nemenjen učenicima drugog razreda iz pančevačkih osnovnih škola. Cilj projekta je da deca  prođu obuku plivanja i da postanu plivači, kao i da nauče da je važno baviti se sportom i biti aktivan.

Projekat „Ja plivam, a ti“  realizuje se u Pančevu više od 30 godina, kaže Dejan Perić, sekretar Sportskog saveza Pančevo i predstavlja jedan od najvažnijih projekata ove  sportske ustanove.  Zbog korone, nije relizovan  u protekle 3 godine. Startovao je 20. Februara i trajaće sve do kraja juna, kažu u Sportskom savezu.

U projektu učestvuje 19 škola sa teritorije našeg grada sa preko 1.100 dečaka i devojčica. Projekat se realizuje uz podršku grada Pančeva i koristim se prilikom da im se zahvalim na finansijskoj pomoći. Tu je i pomoć JKP Mladost koja je svoje resusrse stavila nam na raspolaganje. Realizatoir programa je Sportski savez Pančevo.

U Projekat su uključeni mališani iz svih osnovnih škola na teritoriji grada Pančeva.

Obuku plivanje u ovoj školskoj godini proći će više od 1.100 učenika, koji će u određenom vremenskom periodu svakodnevno organizovano dolaziti na zatvoreni bazen gde se odbija obuka.

Drugi razredi osnovnih škola, njih 19 sa teritorije našeg grada. Ljudi koji rade sa tom decom procenili su da je taj uzrast kada deca imaju pažnju da mogu da savladaju sve prepreke koje se stavljaju pred njih tokom obuke.

Na kraju i ovogodišnjeg  ciklusa  biće organizovano polaganje za plivače, kaže Perić.

Svaka škola, provodi od 15 do 18 dana na obuci. Na kraju projekta organizuje se javni čas, polaže se sve što su oni radili tokom tog perioda. Najveći deo učenika i završi kao plivači.

Svima koji na polaganju pokažu  da su savladali plivanje biće podeljene diplome. U Sportskom savezu naglašavaju da novi  Projekat „Ja plivam, a ti“ za novu generaciju učenika drugog razreda počinje već početkom nove školske godine.

(Pančevac/RTVPančevo)

POČELA BESPLATNA AKCIJA JA PLIVAM, A TI Više od 1100 učenika drugog razreda osnovnih škola proći će kroz obuku plivanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.