SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI! Srbija – Velika Britanija 101:83

20:00

27.02.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

Košarkaši Srbije pobedili su Veliku Britaniju sa 101:83 i igraće na Mundobasketu koje se od 25. avgusta do 10. septembra održava u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Četvrta četvrtina Srbija – Velika Britanija 101:81

40′ – Pukla je stotka u „Pioniru“ posle trojke Dobtića.

39′ – Lep prodor i poeni na drugi obruč Votson-Gejla. Tačku na ovaj meč stavio je Dobrić trećom trojkom.

38′ – Odličnu centarsku tehniku demonstrirao je Mitrović i došao je do novih poena. Trojku je potom promašio Trifunović.

38′ – Izgubio je loptu Trifunović, kaznio je to trojkom odmah Votson-Gejl. Tajm-aut je zatražio Pešić, ništa ne želi da prepusti slučaju.

 

37′ – Promašio je šut Votson-Gejl, ali je ispravio to Vitl. Pogodio je potom i Dobrić. Igra se veoma brzo u ovim trenucima.

36′ – Ne greši Marko Gudurić. As Fenerbahčea šutira ove večeri 3/3 za tri poena. Na drugoj strani nesportski faul je sviran Jagodić-Kuridži.

33′ – Neverovatan pogodak Jagodić-Kuridže. Isticalo je vreme za napad, uzeo je težak šut iz ugla i uspeo je da pogodi

32′ – Menzis je postigao prve poene za Veliku Britaniju u ovom delu meča. „Orlove“ je prvi put na +20 odveo drugom trojkom Dorbić – 80:60.

31′ – Četvrtu četvtinu je trojkom otvorio Ognjen Dobrić. Potom je sjajnu odbranu odigrao naš tim. Ovo je prava igra, ovo navijači žele da vide.

Treća četvrtina: Srbija – Velika Britanija 74:60

30′ – Najveća prednost naše selekcie. Srbija sa +14 ulazi u poslednji kvartal posle poena Ristića – 74:60.

30′ – Jako lepo je Jaramaz uposlio Ristića, a ovome nije bilo teško da poentira iz dobre pozicije. Onda i sjajan prodor Jovića.

29′ – Odličan prodor Adamua i polaganje levom rukom. Izgubio je loptu Avramović koji je potom faulirao na šutu Džonsona. Srbija greši u napadu i ne uspeva da se odlepi na nedostižnu razliku – 68:60.

28′ – Deluje da Mekenzi ne može da promaši kad se podigne iz ugla. Zanimljivo šutira samo daleke dvojke. Jović je naterao Menzisa da ga faulira, ali bio je polovičan sa crte.

27′ – Loš napad Srbije i poeni rivala iz kontranapada. Ipak, Avramović blista u trećem kvartalu i najzaslužniji je što je ponovo dvocirena prednost za našu selekciju – 65:55

26′ – Odlično igraju „orlovi“ u ovim trenucima. Ovo je ono što su svi hteli da vide. Najpre je pogodio Petrušev, a onda je zakucao i Avramović.

25′ – Posle tajm-auta organizator igre naše reprezentacije je oba puta bio precizan sa linije penala

24′ – Odlična saradnja Gudurića i Mitrovića i do poena je stigao centar Crvene zvezde koji igra dobar meč. Jako važnu trojku je pogodio Avramović, a potom se izborio za nesportski faul. Sjajan period igra plejmejkera Partizana.

23′ – Dobro je ispalo, s obzirom na to kako je izgledalo. Petrušev je lepo proigrao Avramovića koji je lako poentirao.

22′ – Prve poene u našoj selekciji u drugom poluvremenu postigao je Avramović.

21 – Mekenzi svojim poenima otvara drugo poluvreme 46:43

Druga četvrtina: Srbija – Velika Britanija 46:41

20′ – Odlično prvo poluvreme odigrao je Mitrović. Opet naša selekcija prima koš u poslednjoj sekundi. Mekenzi je pogodio daleku dvojku – 46:41.

19′ – Jović je izgubio loptu i rival je to kaznio lakim poena. Ipak, prednost Srbiji vratio je Avramović sa penala. Stefan Jović iz ćoška postiže trojku 44:39

19′ – Čiste korake nisu svirale sudije i potom je do lakih poena došao Menzis. Naša selekcija se muči napadu i rival je to iskoristio da dođe na samo dva poena zaostatka – 39:37.

17′ – Loš faul je napravio Petruševa i poslao Elisa na liniju penala. Igrač Monferata je realizovao oba penala i stigao je već do 12 poena. Sjajni Gudurić! Bio je MVP kola u Evroligi i preneo je to na reprezentativni dres.

16′ – Dobar napad Velike Britanije iz auta i poeni Adamua. Avramović je na drugoj strani bio precizan van linije 6,75.

15′ – Lepo je probio i pogodio „flouter“ Kajl Vitl. Srbija do sada postigla samo tri poena u drugom kvartalu. Odličan napad „orlova“ je okončan trojom Petruševa.

14′ – Muči se Srbija u napadu u ovim trenucima. Dobra stvar je ta da je i protivnik od tajm-auta u problemu kada prođe na polovinu naše selekcije. Konačno je seriju bez poena okončao Petrušev koji je bio polovično precizan sa linije penala – 31:27.

Printscreen

13′ – Malo ko se nadao da će se rival za manje od tri minuta vratiti na jedan posed zaostatka. Odmah Pešić reaguje tajm-aut ne bi li zaustavio seriju Velike Britanije

12′ – Elis postiže trojku i stiže do sedmog poena 30:25
11′ – Uspeo je Ristić da pogodi veoma težak šut. Na drugoj strani pogađa opet Kvin Elis šut van linije 6,75.

Prva četvrtina: Srbija – Velika Britanija 30:20

9′ – Sjajan napad posle tajm-auta. Jović je iza leđa proigrao Ristića koji je pogodio trojku za novu dvocifrenu prednost „orlova“.

9′ – Kuridža postiže prve poene na dašanjem meču

7′ – Izgubio je loptu Luka Mitrović. Novi pogodak za Veliku Britaniju, a onda sjajna saradnja Jović – Mitrović i polaganje centra Zvezde

6′ – Iskoristio je Petrušev prednost nad Elisom i snažno zakucao. Vratio je Elis, ali i Mitrović na drugoj strani. Igra se dosta brzo u ovim trenucima – 18:11. Prvi tajm-aut na utakmici zatražio je selektor Velike Britanije Mark Stotl

5. minut – Gudurić siguran sa linije za slobodna bacanja 14:5

3′ – Isticalo je vreme za napad, ali je u zvuk sirene uspeo da pogodi Horkler i smanje prednost „orlova“. Na drugoj strani se sjajno snašao Mitrović i upisao se u strelce – 10:5.

2′ – Gudurić trojka, pa Petrušev ukradena lopta i snažno zakucavanje za oduševljenje publike u „Pioniru“. Sjajno otvaranje meča za Gudurića koji je drugi put pogodio šut van linije 6,75.

1′ – Meč je počeo trojkom Vitla. Na drugoj strani se za dva slobodna bacanja izborio Petrušev posle dobre saradnje sa Gudurićem. Ipak, cetar Zvezde je oba puta bio neprecizan.

 

 

 

Srbija je meč počela u petorci: Aleksa Avramović, Marko Gudurić, Aleksa Radanov, Filip Petrušev i Luka Mitrović. Velika Britanija u sastavu: Elis, Horčler, Šarma, Votson-Gejl i Vitl.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.