PANČEVAČKI ŠAHISTI OSVOJILI 5 MEDALJA: Održan 30. Vojvođanski festival mladih u Novom Sadu

16:20

27.02.2023

Podeli vest:

Pixabay
U Novom Sadu je održan 30. Vojvođanski festival mladih na kom je učestvovalo više od  130 mladih šahista iz cele Vojvodine, a među njima i naši Pančevci, koji su ostvarili zapažene rezultate.
U grupi dečaka do 8 godina učestvovao je Milinović Dušan, član pančevačkog šahovskog kluba „Aljehin“ i zauzeo 10. mesto i time ostvario plasman na kadetsko prvenstvo države. U grupi devojčica do 10 godina, Jočić Nora, takođe član ŠK „Aljehin“ je osvojila treće mesto, a u istom uzrastu kod dečaka je Kanački Aljoša, ŠK „Aljehin“ takođe osvojio bronzanu medalju. U grupi devojčica do 12 godina je nastupala Jočić Nina, ŠK „Aljehin“, i zauzela je odlično drugo mesto. U grupi dečaka je učestvovao Dobričan Andrej, ŠK Aljehin, i zauzevši 6. mesto ostvario plasman da prvenstvo države. U grupi devojčica do 16 godina drugo mesto je zauzela Radmanović Anja takođe naša sugrađanka, a Amidžić Milica iz ŠK „Aljehin“ je bila četvrta. U istoj grupi kod dečaka je odlično odigrao i zauzeo 3. mesto Kanački Vuk član šahovskog kluba „Aljehin“.
Svi Pančevci koji su učestvovali na takmičenju plasirali na prvenstvo države i doneli u naš grad čak 5 medalja!
Ovi rezultati potvrdjuju da je naš grad jedan od vodećih centara kada je u pitanju kadetski šah, navodi se u saopštenju ŠK „Aljehin“.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.