IZLOŽBA SKULPTURA VEČNE VARIJACIJE BARBARE LAKOVIĆ U PANČEVU: Svečano otvaranje trećeg marta u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra

14:50

27.02.2023

Podeli vest:

Barbara Laković

Izložba skulptura „Večne varijacije”, Barbare Laković, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra, građani i gosti Pančeva mogu pogledati od 3. do 23. marta.

Svačano otvaranje biće upriličeno u petak, 3. marta u 19 sati.

–  Motiv odeće kao sredstvo umetničkog izražavanja predstavlja neiscrpni izvor inspiracije, jer svaka njegova promena forme dovodi do nove pojave s drugačijim likovnim karakteristikama. Uprkos tome što je neživ predmet, tkanina ima promenljivu formu, što je čini dinamičnom. Priroda tog predmeta je takva da se nikada neće pojaviti dva puta u identičnoj formi. Fokus rada je na pronalaženju i prepoznavanju forme koja sadrži likovne vrednosti kao što su intenzitet, ritam, ravnoteža i vitalnost, što rezultira skulpturom koja zauvek ostaje zaustavljena u tom obliku, smatra Barbara Laković.

Promo Izložba „Večne varijacije”

Barbara Laković rođena je 1. novembra 1997, godine u Pančevu. Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja u Gimnaziji „Uroš Predić” u Pančevu, 2016. upisala je Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je završila prvu godinu na smeru mediji slike. Osnovne akademske studije završila je 2021, u klasi profesora Zdravka Joksimovića. Diplomirala je na master studijama 2022, na istom odseku. Učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama i radionicama. Dobitnica je nagrade „Ilija Kolarević”, a njeni radovi nalaze se u Muzeju „Zepter” u Beogradu. Učestovala je i boravila, 2022. godine, u
Centru za likovnu i primenjenu umetnost „Terra” u Kikindi, koja organizuje Internacionalni simpozijum sklupture u terakoti.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.