SRBIJA U ODLUČUJUĆEM MEČU MORA DA POBEDI VELIKU BRITANIJU: Evo 12 igrača koji će pokušati da izbore Svetsko prvenstvo!

10:27

27.02.2023

Podeli vest:

Printscree/yt/FIBA - The Basketball Channel

Svetsko prvenstvo u košarci će se ovog leta igrati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Poznat je 31 učesnik, ostalo je još samo jedno prazno mesto, a njega će popuniti Srbija ili Belgija.

Naš tim iza sebe ima prilično turbulentne kvalifikacije, svašta se tu dešavalo i za analize će biti vremena. I pored svega, Srbija je nekako uspela da bude u poziciji da sama odlučuje o svojoj sudbini pred poslednje kolo. Večeras od 20 sati dočekuje nejaku Veliku Britaniju u hali „Aleksandar Nikolić“ i mora da pobedi. U suprotnom će doživeti verovatno najveću katastrofu u istoriji.

Iako je bio pod znakom pitanja zbog povrede u porazu protiv Grčke u petak, plejmejker Stefan Jović će biti u stanju da igra večeras i pomoći će Srbiji u duelu sa Britancima. Srbija je sa njim u timu kontrolisala situaciju u Atini, a nakon što se povredio usledio je brodolom, pa će njegovo prisusutvo na terenu večeras biti od velikog značaja.

Selektor Svetislav Pešić će na raspolaganju imati i Marka Gudurića iz Fenerbahčea, koji je MVP poslednjeg kola u Evroligi, dok su se za Moskvu iz Atine vratili košarkaši CSKA Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, pa oni večeras neće igrati.

Ovo su igrači, njih 12, na koje će Pešić najverovatnije računati za duel sa Britancima: Stefan Jović, Uroš Trifunović, Aleksa Avramović, Marko Gudurić, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Filip Petrušev, Marko Jagodić Kuridža i Luka Mitrović.

(Pančevac/Sportske)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.