U PRIBOJU NASTAVA OBUSTAVLJENA U TRI ŠKOLE: Sneg napravio ogromne probleme, satima bio obustavljen i železnički saobraćaj!

09:25

27.02.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Usled snežne mećave koja je pogodila Priboj došlo je do havarije na elektromreži. Težak i mokar sneg obarao je drveće i kidao kablove na teritoroji čitave opštine. Na stotine domaćinstava ostalo je bez električne energije.

– Zbog vremenskih neprilika i nestanka struje nastava danas neće biti održana u tri pribojske škole, u Kratovu, Sastavcima i Pribojskoj banji. Na gradskom i seoskom području oboren je veliki broj stabala što je izazvalo kvarove na niskonaponskoj mreži. Nadležne ekipe su upućene na teren, izjavio je Boris Mrdović iz Sektora za vanredne situcije u opštini Priboj.

Skoro pola metra novog snega palo je u visinskim delovima Prijepolja za samo nekoliko sati. U samom centru grada pod težinom padavina palo je stablo bora, usled čega je pričinjen kvar na elektromreži i veliki broj stanovnika nema struju.

– Mehanizacija je još noćas poslata na teren i trenutno su svi međuopštinski putevi prohodni za saobraćaj. U kvaru je glavni dalekovod, a sve nadležne ekipe rade na njegovom saniranju, izjavio je Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

Usled obilnih padavina došlo je i do nestanka napona na barskoj pruzi između stanica Kosjerić i Prijepolje. Vozovi su satima stajali u stanicama Kosjerić i Požega.

(Pančevac/RINA)

SNEG NE PRESTAJE DA VEJE: Evo koje zone su najkritičnije u našoj zemlji!

SNEG ZAVEJAO ZLATIBORSKI PUT: Koloni se ne vidi kraj, saobraćaj u totalnom kolapsu! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.