VUČIĆ UPOZNAO ERDOGANA SA POZICIJOM SRBIJE UOČI NASTAVKA DIJALOGA SA PRIŠTINOM: Najvažnije je održati mir na Zapadnom Balkanu

13:55

26.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Predsednik Vučić je još jednom izrazio iskreno žaljenje zbog velikog broja žrtava razornih zemljotresa i ponovio spremnost Srbije da pomogne u otklanjanju posledica prirodne katastrofe, koja je pogodila Tursku.

Predsednik Erdogan zahvalio je predsedniku Vučiću na požrtvovanosti spasilačkih timova iz Srbije, koji su učestvovali u pružanju pomoći stanovnicima pogođenih gradova u Turskoj i na drugoj podršci koja stiže iz naše zemlje.

Predsednik Vučić upoznao je predsednika Erdogana sa stavovima zvaničnog Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom. Dvojica državnika su se saglasili da je najvažnije održati mir na Zapadnom Balkanu.

Sagovornici su tim povodom rekli da će, radeći na jačanju srpsko-turskih odnosa, davati i snažan doprinos regionalnoj stabilnosti.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o aktuelnim globalnim pitanjima.

Predsednik Vučić je, povodom rođendana, predsedniku Erdoganu poželeo dobro zdravlje i snagu da vodi zemlju kroz izazove sa kojima se suočava u ovom teškom trenutku.

Sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom razmenio sam mišljenja o aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima, a upoznao sam ga i sa pozicijom Srbije pred predstojeći nastavak dijaloga sa Prištinom.

Saglasili smo se da je najvažnije održati mir na Zapadnom Balkanu i da ćemo kroz jačanje srpsko-turskih odnosa dati snažan doprinos regionalnoj stabilnosti, napisao je nakon telefonskog razgovora predsednik Vučić na Instagram nalogu Buducnostsrbijeav.

(Pančevac/Predsedništvo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.