SMENA SUNCA I OBLAKA Na istoku zemlje i na jugu Banata jutro kišovito, ali toplo. Za vikend nagla promena. Evo kakvo nas vreme očekuje

08:28

24.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

U većini krajeva Srbije danas će se smenjivati oblačno i sunčano vreme. Ponegde će biti i kratkotrajne kiše, pljuskova i grmljavine. Najviša temperatura biće do 19 stepeni.

Tokom jutra duvaće slab i umeren vetar, a na jugu Banata povremeno jak jugoistočni, koji će tokom dana biti u skretanju na jugozapadni. Doći će i do pojačanja vetra naročito na planinama i u Vojvodini.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu smena sunca i oblaka, sa povremenom kišom. Temperatura do 17 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Slaba kiša tokom jutra padaće na istoku zemlje i na jugu Banata, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Printscreen/RHMZ

RHMZ je upozorio na naglu promenu vremena za vikend, 25. i 26. februara

Jako zahlađenje za dane vikenda sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje, upozorio je RHMZ.

Printscreen/RHMZ

U subotu, 25. februara će padavine biti u vidu kiše, a veća količina od 10 do 30 mm za 24 sata, očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku zemlje.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći između 25. i 26.februara proširiće se i na ostale krajeve Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

U nedelju, 26. februara, će padavine prvo kratkotrajno oslabiti, ali će se u drugom delu dana i u noći ka ponedeljku ponovo intenzivirati, naročito u delu od jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlje uglavnom kiša.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju, za petak, 24. februar

Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su problemi sa snom i glavobolja. Savetuje se i oprez u saobraćaju.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.