TURBO-FOLKA NEĆE BITI U PULI! Gradonačelnik zabranio koncerte Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe! 85 odsto ulaznica prodato!

12:15

23.02.2023

Podeli vest:

printscreen/yt: N1, HiljadarkaTV/Wikipedia

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert na kojem je 25. marta u pulskom Domu sportova trebalo da nastupe i poznate zvezde narodne muzike kao što su Ana Bekuta i Dragan Kojić Keba.

Obrazloženje Zoričića je da “želi da sačuva identitet građanske, evropske i mediteranske Pule”.

Pored Bekute i Kojića na koncertu je trebalo da budu i Duško Kuliš i Zorana Mićanović.
Koncert je organizovala organizacija Hiljadarka, koja je za to s gradskom firmom “Pula sport” već dogovorila zakup dvorane za 25. mart, ali kada je za to saznao gradonačelnik Zoričić – sve je otkazano, prenosi Glas Istre.

– Iako je ceo tim Hiljadarke bio jako entuzijastičan za ovaj koncert, nismo mogli da promenimo odluku gradonačelnika Pule, gospodina Filipa Zoričića, koji je odlučio da u javnim prostorima neće biti turbo folk muzike – rekli su u organizaciji.

Uz posebno žaljenje organizatora zbog otkazivanja, saopšteno je da je koncert prebačen u Osijek.

-Odziv na koncert bio je fenomenalan te prvi put vidimo da je ovoliki broj ljudi zainteresovan. Do koncerta je bilo više od mesec dana, a već je rasprodano 85 odsto ulaznica – saopštili su organizatori.

Gradonačelnik Zoričić za Glas Istre kaže da bio je jasan i nedvosmislen i da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati, kao i da, kako je rekao, smatra da ova vrsta muzike ne pripada podneblju, duhu i mentalitetu grada.

Tvrdi da je da to jedini i isključivi razlog zbog kog je doneo ovakvu odluku.

 

(Pančevac/nsuzivo.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.