ČUDESNA UTAKMICA LIVERPULA I REALA: Ni 2:0 nije bilo dovoljno domaćinu, viđeno čak sedam golova! VIDEO

08:49

22.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Arena Sport TV

Kakva utakmica!

Fudbaleri Real Madrida napravili su ogroman korak ka četvrtfinalu Lige šampiona pošto su večeras na „Enfildu“ pobedili Liverpul rezultatom 5:2.

Liverpul je brzo stigao do 2:0 golovima Darvina Nunjeza i Mohameda Salaha, ali je onda usledio pravi šok – dva pogotka Vinisijusa, potom Militaa, autogol Gomeza i Benzeme za 2:5.

Prvo poluvreme utakmice na „Enfildu“ bilo je jedno od najluđih u ovoj deceniji u Ligi šampiona.

Prvo što je Liverpul imao zasluženih 2:0, a drugo što je Real zasluženo došao do 2:2, i što su dvojica ponajboljih golmana na svetu poklonili po gol na identičan način.

Već u četvrtom minutu isplatio se visok presing Liverpula, lopta je došla do Salaha, koji je odlično snimio Nunjeza kako se šunja iza odbrane, teledirigovan pas kroz peterac petom je skrenuo iza leđa Kurtoe za 1:0.

U narednim minutima gledali smo kako se igrači kližu po terenu, nekoliko njih je imalo proleme da održi ravnotežu, a kulminacija se dogodila u 14. minutu kada su se u istom napadu okliznuli Henderson pa Kamavinga, a 10 sekundi kasnije i Kurtoa koji je loše primio loptu, ukrao mu je Salah i pogodio za 0:2.

Ali, Real Madrid se kao feniks ponovo podigao iz mrtvih i vratio. U 21. minutu praktično ni iz čega, odbrana Liverpula ostavila je previše prostora Vinisijusu koji pogađa malu mrežu za 2:1.

U 25. minutu Liverpul je imao zicer da dođe do trećeg gola, Salah nije dobro zahvatio loptu koja je došla do Nunjeza, ali je Karvahal ispred linije u poslednjem trenutku izblokirao Nunjeza.

Kada je odmah nakon toga zbog povrede izašao David Alaba, a ušao znatno sporiji Naćo, delovalo je da će desna strana odbrane Reala biti još ranjivija.

I onda, ni iz čega – 2:2. U 36. minutu Džo Gomez je vratio loptu Alisonu, a ovaj napucao Vinisijusa, od koga se odbila u mrežu za 2:2.

Do kraja poluvremena lako je Real mogao i do preokreta, Rodrigo je ostao sam na drugoj stativi i umalo je pogodio mrežu, Robertson se našao na pravom mestu.

Ako je Liverpul delovao kao ravnopravan u prvom poluvremenu, u drugom je izgledao kao nižerazredni engleski tim.

Već u 47. minutu Modrić je izveo prekid, Militao ostao sam kao duh i glavom pogodio za 2:3. Ovaj gol je najbolji pokazatelj kako Liverpul brani prekide ove sezone – katastrofalno je blaga reč „zonski“, a niko nikoga.

Kada je u 55. minutu Benzema šutirao i pogodio očajnog Džoa Gomeza, a lopta završila iza Alisona, bilo je očigledno da Liverpul čeka katastrofa.

Domaći više nisu mogli da se povežu, i dalje su morali da slušaju instrukcije Klopa da jure u neki presing, kasnili su kod svakog pasa, ispadali kao neuigrana nižerazredna ekipa, a Real je „plesao“ i čekao sledeću šansu.

Dočekali su je Madriđani već u 67. minutu posle kontre, u kojoj su igrači Liverpula omogućili svojim kretanjima kao muve bez glave da ovo deluje kao akcija iz udžbenika. Modrić do Vinisijusa, ovaj do Benzeme, ovaj lomi Alisona i pogađa za 2:5. Čak se i Jirgen Klop nasmejao posle ovog gola, ali nije rekao ništa, barem u tih nekoliko sekundi koliko smo mogli da vidimo…

Neposredno pre petog gola, Klop je uveo Žotu i Firmina umesto Nunjeza i Gakpa, a onda posle tog pogotka i Milnera i Matipa umesto Hendersona i Gomeza, ali to je bilo sve od Liverpula.

(Pančevac/Sportske)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.