KONAČNO OTKRIVENO ŠTA RIVALI STVARNO MISLE O NIKOLI JOKIĆU: Ma, on je neverovatan! Kao da nije sa ovog sveta! VIDEO

20:28

21.02.2023

Podeli vest:

printscreen/tw: @nbastats

Nikola Jokić je u poslednje vreme ponovo „glavna tema“ u NBA. I to sa pravom. Kako igra, i ne čudi što se smatra glavnim kandidatom za novo, treće u nizu MVP priznanje, koje se dodeljuje najkorinsijem košarkašu u ligi. A sada, tokom Ol-star pauze, srpski as je mogao da sazna i šta mnogi od njegovih rivala, kako u borbi za pomenutu nagradu, tako i oni s kojima se u direktnim duelima nadmeće na parketu, misle o njemu.

Predstavljamo vam te izjave, od kojih su neke zabeležene tokom Ol-star vikenda (na kome je Jokić ovoga puta bio maltene kao „slučajni prolaznik“), a neke izjave zabeležene su neposred pred taj događaj koji je održan u Solt Lejk Sitiju u vikendu za nama.

Donovan Mičel, zvezda Klivlenda:

– Naravno, voleo bih da dobijem tu (MVP) nagradu. Ali, ne mogu da lažem. Ne znam da li ste gledali šta Jokić radi, ali to je j*** šokantno (smeh). Iskreno! Ne znam koliko ljudi je osvojilo MVP nagradu triput zaredom, a definitivno mislim da i ja pripadam priči o kandidatima za dobijanje tog priznanja, ali on trenutno igra kao da nije sa ovog sveta.

Domantas Sabonis, centar Indijane:

– Možete da budete ispred njega, da probate da ga zaustavite, ali on onda izvede ono njegovo, ono bacanje lopte u vis, s jedne noge, a tu mu ne možete ništa. Ne možete tada da ga dirate, jer je to onda faul… Ma, on je neverovatan.

Zajon Vilijamson, zvezda Nju Orleansa:

– Hoćete da vam kažem ko je najbolji igrač u NBA ligi, a da sam ja morao da lično igram protiv njega? Znam ko, u „mojim očima“, sada igra najbolju košarku. Jokić. Ima tripl-dabl prosek po utakmici, predvodi tim koji je prvi u Zapadnoj konferenciji, igra sjajnu košarku.

Luka Dončić, as Dalasa:

– Favoriti u Zapadnoj konferenciji? Ima mnogo dobrih timova, ali, očigledno, sa Jokićem u ekipi Denver je verovatno najveći favorit. Jako je teško igrati protiv njega. Kada imate čoveka kao što je Jokić u timu, uvek ste favorit.

Leri Nens junior, centar Nju Orleansa:

– On (Jokić) je sa razlogom dvostruki uzastopni MVP lige. Teške je opisati… Raznolikost šuteva koje ima u svom „arsenalu“, to je suludo. Mislim, kad ne možete da dobijete bitku dok nekog čuvate u „post-ap“ situaciji, onda je stvarno (i u drugim situacijama) čuvati nekog takvog. Skidam pred njim kapu.

Bem Adebajo, centar Majamija:

– Ne znam kako bih ga opisao. On je veoma spor, igra u nekom sopstvenom ritmu, ali ako bih trebalo da ga „stavim“ u jednu reč, onda je to da je stprljiv. Veoma strpljiv. Ne bih rekao da je, kada igrate odbranu protiv njega, to više stvar psihe nego fizičkog truda. On je dvaput u nizu MVP lige. Protiv njega je najvažnije da mu ne ostavite prostora, a to je izuzetno teško, jer je veoma lukav. On, pritom, ume i da dodaje. Tako da nije stvar biti psihički spreman kada ga čuvate, već da spremni budu oni koji ne vode direktno o njemu računa jer ima ona luda dodavanja. Sve što možete da uradite kao direktan čuvar je da ga dovedete u situaciju da izvede težak šut. A on ume da i tad postiže koševe. Kao što sam rekao, on je dvaput uzastpono proglašen za MVP-a.

I, kao mali „bonus“ ovim utiscima Jokićevih rivala, i reč legendarnog NBA centra, Hakima Olajdžuvona o srpskom asu:

– Njegov šut, njegove finte… to je jako teško „uhvatiti“. Nemate predstavu kada je krenuo da izvodi „lažnjak“, a kada je nešto krenuo da stvarno izvede. Ima prave trikove! On je pravi (MVP).

Nikola Jokić statistika – sezona 2022/2023

U poslednje vreme je „Nikola Jokić stats“ pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,9 poena po NBA meču, uz 11,4 skoka i 10,1 asistenciju po odigranoj utakmici.

Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema istaživanju ESPN-a, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP.

Nikola Jokić – ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i „Nikola Jokic contract“ – jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 „zelenih novčanica“. Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić – najbolje asistencije

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.