VUČIĆ UPOZORIO: Na jesen će biti kriza lekova i loša energetska situacija! Nemojte posle da vam nisam rekao

13:48

21.02.2023

Podeli vest:

IN/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da će na jesen biti kriza lekova u celoj Evropi, a nastaće i loša energetska situacija.

– Nemojte posle da kažete nije nam rekao…U svemu tome morate da se snađete i mi ćemo da se snađemo. Kako? Kako hoćete. Nema tu filozofije – rekao je Vučić na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „IDEX 2023“ u Abu Dabiju.

Govoreći o opremanju Vojske Srbije, on je najavio da će 40 tenkova M-84 biti do kraja godine remontovano u Tehničko remontnom zavodu (TRZ) u Čačku, sa kojim treba da se vidi šta će se uraditi, jer ulaganja države nisu dovoljna za njegov oporavak.

Kako je objasnio Vučić, TRZ neće moći da u predviđenom roku isporuči ugovorenih 109 oklopnih borbenih vozila „Miloš“, nego 70, a umesto 37 „Lazara“ napraviće 30.

Vučić je istakao da 30 odsto od celokupne proizvodnje namenske industrije mora da ostane u Srbiji.

„Trideset odsto od svega proizvedenog mora da ostane u Srbiji i ja moram da stavim potpis da se deo toga proda, ako se dobije povoljna cena i ukoliko nam lako i ubrzano ide proizvodnja“, rekao je Vučić novinarima u Abu Dabiju.

Takođe, napomenuo je da će u srpskoj odbrambenoj industriji značajno rasti plate, jer je „tržište neverovatno, svi hoće da ratuju i spremaju se za rat“.

„Sve što proizvedemo možemo da prodamo. A da to nije moralno kažite ljudima u Kragujevcu, Čačku, Lučanima, Obrenovu, Bariču…kažite da će da ostanu bez posla posle 50 godina, jer mi nećemo da učestvujemo u prodaji oružja. Ja to neću da im kažem“, rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja.

(Pančevac/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.