ŽENA SE PORODILA U AUTOMOBILU NA NOVOSELJANSKOM PUTU: Hitna zbrinula majku i bebu i prevezla do bolnice

09:17

21.02.2023

Podeli vest:

RINA

Na Novoseljanskom putu, žena se porodila u putničkom automobiliu. Ekipa pančevačke hitne pomoći  zbrinula je majku i bebu i prevezla ih do bolnice.

Kako Pančevac saznaje u porodilištu Opšte bolnice Pančevo beba i majka su dobro.

Inače, u pančevačkom porodilištu od početka godine, zaključno sa 20. februarom rođeno, je 224 bebe, što je za 14 beba više nego u istom periodu protekle godine.

Ekipe pančevačke hitne pomoći u danu za nama imale su još četiri intervencije na javnom mestu. Dvoje sugrađana je kolabriralo, jedan je imao tranzitornu ishemiju, a jedan EPY napad. Nakon pregleda i ukazane prve pomoći, svi su prevzeni do Opšte bolnice Pančevo.

Saobraćajnih udesa nije bilo. Kućnih poseta bilo je 19, transporata u gradu 17, van grada 30, a 6 u pratnji lekara. Četvoro pacijenata u pratnji lekara transportovano je do zdravstvenih ustanova u Beogradu, zbog moždanog krvarenja, jednostrane slabosti tela, infarkta srca i pretkomorsko-komorskog bloka. Jedan kovid pozitivan pacijent prevezen je u Kovid bolnicu Mišeluk u Novom Sadu, a jedno dete iz Glogonja zbog visoke temperature do Opšte bolnice Pančevo.

Pomoć je u ambulanti Hitne, u danu za nama, zatražilo 37 odraslih i 12 dece. Stariji su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska, temperature i bolova različite etiologije, a deca zbog povišene temperature, prehlade i stomačnih tegoba, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančevo.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.