BAJDEN U KIJEVU OBEĆAO NOVU POMOĆ Zelenski: Hvala na poseti i za oružje

11:48

20.02.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/zelenskiy_official

Američki predsednik Džozef Bajden doputovao je u Kijev, javljaju ukrajinski mediji.

Bajden se u Kijevu sastao sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Dok se približavamo godišnjici ruske brutalne invazije na Ukrajinu, danas sam u Kijevu da bih se sastao sa predsednikom Zelenskim i potvrdio našu nepokolebljivu posvećenost ukrajinskoj demokratiji, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, napisao je predsedniki SAD na Tviteru.

„Kada je Putin započeo svoju invaziju pre skoro godinu dana, mislio je da je Ukrajina slaba i da je Zapad podeljen. Mislio je da može da nas nadživi. Ali je pogrešio. Tokom prošle godine, Sjedinjene Države su izgradile koaliciju nacija od Atlantika do Pacifika kako bi pomogle u odbrani Ukrajine uz neviđenu vojnu, ekonomsku i humanitarnu podršku – i ta podrška će trajati“, navodi se u tvitu Džozefa Bajdena.

Zelenski je rekao da je sa Bajdenom razgovarao o oružju dugog dometa, dok je američki predsednik rekao da će Ukrajina dobiti novi paket vojne pomoći vredan 500 miliona dolara koji će biti objavljen u utorak.

Bajden će najaviti još jednu isporuku vojne opreme, uključujući artiljerijsku municiju, navodi se u saopštenju Bele kuće i dodaje da će ove nedelje objaviti i novi paket sankcija Rusiji.

Dopisnik Fajnenšel tajmsa Kristofer Miler navodi da je bajden u Kijev doputovao vozom.

Prvobitno je najavljeno da će američki predsednik posetiti Poljsku, ali je saopšteno da je Džozef Bajden stigao u glavni grad Ukrajine.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.