CRVENA ZVEZDA ODBRANILA KUP RADIVOJA KORAĆA! Čudesni Ognjen Dobrić heroj utakmice, Megini klinci nisu izdržali pritisak!

21:21

18.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/rd-live

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća. Pred četom Duška Ivanovića u velikom finalu oružje je poližila mlada ekipa Mega Basketa, a konačan rezultat bio je 96:79.

Zaista sjajna košarkaška predstava u Čairu, pregršt atraktivnih poteza na obe strane, igralo se ove večeri bez garda, za oko, za slavu, za publiku.

Hrabri Megini klinci odmah su „pokazali zube“ velikom favoritu i na veliko inzenađenje prvu četvrtinu rešili u svoju korist

A onda, opet su zasijali lideri Ivanovićeve zvezde. Usijala se ruka Nemanje Nedovića sa distance, a Filip Petrušev je dominirao u reketu, pa je ovaj duo izgradio +11.

Reklo bi se da će crveno-beli sa takvim momentumom zgromiti rivala, međutim, Mega je odgovorila šampionu Srbije i Jadrana.

Zaigrali su izabranici Marka Baraća bazičnu timsku košarku, redukovali broj šuteva sa distance i krenuli da guraju loptu pod obruč.

U takvoj igri istakli su su Aleksa Uskoković i Kazalon, a Mega na odmor odlazi deficitom od 8 poena, koji su im davali za pravo da veruju u čudu.

Mega zatim prilazi i na -4 kada se razgoropadio još jednom, kao i mnogo puta do sada, zvezdin lojalni vojnik – Ognjen Dobrić.

Pronalazio je dno mrežice iz napada u napad, a već do kraja trećeg kvartala imao je čak 24 poena na svom kontu i praktično sam izgradio velikih +15.

Ponovo je bio iks faktor tima sa Malog Kalemegdana koji je u mirnom ritmu priveo četvrtu četvrtinu kraju.

ČETVRTA ČETVRTINA

38. minutFilip Petrušev pogađa, a tim sa Malog Kalemegdana odlazi na +18, slavlje delija u Čairu je već počelo!

34. minutNedović za tri! Zvezda na pragu odbrane trofeja Kupa Radivoja Koraća!

33. minut – Filip Petrušev konvertuje oba penala, nakon što je u dosadašnjem delu susreta već promašio tri, 82:68. Mega je već ispunila bonus.

31. minutNedović pogađa, Zvezda do najveće prednosti na meču, 80:65.

TREĆA ČETVRTINA

29. minut – Sjajan lob pas za Brankovića koji pogađa od tablu, a Vildoza zatim do šestog poena ove večeri, ponovo je +10 za Zvezdu.

27. minutNestvarni Ognjen Dobrić! Njegova nova trojka i 21. poen.

26. minutKakva partija Ogljena Dobrića! Njegov već 18. poen, a potom poentira i Luka Mitrović, Zvezda beži na +9.

25. minut – Kovačević sada poentira pod obručem! Mega održava zaostatak od 4 poena prednosti.

23. minutĐurišić pogađa uz faul! Sin legendarne teniserke Vesne Čitaković-Đurišić pogađa i dodatno slobodno bacanje, a Mega ponovo na samo -4.

22. minutNastavak odlične šuterske večeri na obe strane! Amad Rori prvo pogađa van linije 6,75, ali brzo vraća Ognjen Dobrić istom merom.

DRUGA ČETVRTINA

Nemanja Nedović je najefikasniji u redovima Crvene zvezda, na drugoj strani su to Uskoković i Kazalon sa 10. Zaista sjajna košarkaška predstava u Čairu, pregršt atraktivnih poteza na obe strane, igra se bez garda, a hrabri Megini klinci za sada odlično pariraju velikom favoritu.

20. minutUskoković prodire kao šilo, Mega i dalje sjajno parira šampionu Srbije i Jadrana.

19. minut – Pet vezanih poena Uskokovića! Mega na -7. Na drugoj strani Dalibor Ilić koristi dva slobodna bacanja, pa potom Mega uzvraća košem Kovačevića u tranziciji.

18. minutBen Bentil za dva, a potom Aleksa Uskoković pogađa i to pod faulom, 45:38, sve do poena Ognjena Dobrića.

17. minutFenomenalna timska košarka! Prelepa timska akcija koju Kovačević završava zakucavanjem.

15. minutKazalon za tri! Mega ponovo spušta prednost ispod dvocifrene razlike, 37:29. Petrušev potom fauliran, pogađa prvi penal, drugi promašuje, ali Dalibor Ilić nakon ofanzivnog skoka pogađa. Na drugoj strani fenomenalan alej-ap pas Kazalona za Brankovića koji razvaljuje obruč!

14. minutNemanja Nedović prolazi kao brzi voz! Strašan prodor miljenika delija, a potom i fenomenalno proigravanje za Filipa Petruševa koji zakucava za velikih 37:26.

13. minut – Mega poenima Cerovine prilazi na -2, ali Mitrović i Petrušev poentiraju iz reketa i ponovo odlepljuju tim sa Malog Kalemegdana, 33:26.

11. minut – Odlično su crveno-beli otvorili drugu deonicu. Serija 5:0 poenima Nedovića i Petruševa.

PRVA ČETVRTINA

10. minut – Kampaco i Nedović promašuju dve vezane trojke, Mega ima poslednji napad u prvoj četvrtini. Mladi Kovačević je iznudio faul 4 sekunde pre kraja. Jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira pogađa oba puta, a Fakundo Kampaco na drugoj strani promašuje zicer uz zvuk sirene. Sjajna predstava u Čairu, pristalice cveno-belih sigurno se nisu nadale ovako dobrom otporu Meginih klinaca.

9. minutCerovina pogađa! Njegova mini-serija 4:0, Mega na -3 nakon tajm-auta Baraća. A, potom sjajna leđna tehnika Kovačevića, i poeni iz reketa, 22:21

8. minutNemanja Nedović dve vezane trojke! Ekspresno je Zvezda uzvratila istom merom rivalu, a potom Nedović diže prepuni Čair na noge!

7. minutIde trojka! Mega na -1.

6. minut – Ognjen Dobrić pogađa sa poludistance, Zvezda vodi. Lojalni vojnik sa Malog Kalemegdana potom i fauliran u narednom posedu. Dobić pogađa oba puta, 16:12.

5. minutBranko Lazić pogađa van linije 6,75! Crveno-beli sa poenom zaostatka, a potom Luka Mitrović polovičan na liniji penala, nerešeno je. Prvi tajm-aut u velikom finalu u Nišu.

4. minut – Ben Bentil je realizova oba penala i izjednačio na 8:8, ali Rori fenomenalno razigrava Brankovića koji lagano poentira. Odličan otpor Mege na startu, odmah je autsajder na ovom meču pokazao zube favoritu i vodi 10:8.

2. minutSjajan početak meča! Dve trojke na otvaranju za Megu, Zvezda poenima Vildoze, Bentila i Mitrovića za dva dolazi do 6:6.

1. minutMEČ JE POČEO!

Košarkaši Crvene zvezde i Mega basketa sastaće se u finalnom meču Kupa Koraća. Direktan okršaj za prestižni trofej, popularnu „Žućkovu levicu“ možete pratiti uživo uz portal „Pančevac“.

UOČI MEČA

„Crveno-beli“ su u polufinalu savladali Partizan i tako naneli i treći poraz večitom rivalu u ovoj sezoni.

„Crno-beli“ su bolje otvorili utakmicu, služio ih je šut i nakon 20 minuta igre imali su zalihu od 10 poena.

U drugom poluvremenu puleni Duška Ivanovića su zaigrali daleko bolje, međutim, crnogorski stručnjak je isključen u prvom poluvremenu te nije mogao da ih u nastavku predvodi sa klupe.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Luka Vuldoza koji je imao 15 poena, pratili su ga Nemanja Nedović i Filip Petrušev sa po 14, dok je Fakundo Kampaco takođe bio sjajan sa učinkom od 12 poena i 7 asistencija.

Sa druge strane izabranici Marka Baraća su nakon preokreta savladali FMP.

Crvena zvezda ima priliku da dođe do devete „Žućkove levice“ i tako prestigne večitog rivala po broju trofeja.

Ovi rivali su se tri puta sastajali u finalima i klub sa Malog Kalemgdana je uvek izlazio kao pobednik.

(Pančevac/Novosti)

CRVENA ZVEZDA U FINALU KUPA Pobedila Partizan sa 83:75! Zvezda će se  za titulu boriti sa Megom!

MEGA U FINALU, FMP SE RASPAO U FINIŠU: Prvo polufinale u senci VELIKOG SKANDALA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.