VIRUSI JOŠ UVEK VREBAJU: Zbog povišene telesne temperature i različitih vrsta bolova 49 Pančevaca završilo u Hitnoj u danu za nama

12:05

18.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Pomoć je u ambulanti Hitne u danu za nama zatražilo je četrdesetoro odraslih sugrađana i devetoro dece. Stariji su se uglavnom javljali zbog povišenog krvnog pritiska i bolova, a deca zbog povišene temperature i prehlade.

Ekipe Hitne pomoći u danu za nama imale su dve intervencije na javnom mestu, 22 kućne posete, 21 transport u gradu, 23 van grada i 8 u pratnji lekara.

Do zdravstvenih ustanova u Beogradu transportovano je petoro odraslih i jedno dete. Troje odraslih transportovano je zbog srčanih problema i to zbog infarkta, tromboze aorte i tahikardije. Dete je prevezeno na Institut za majku i dete zbog EPY napada. Jedan odrasli pacijent prevezen je na Infektivnu kliniku, a jedan zbog jednostrane slabosti tela u Urgentni centar, odakle je jedan pacijenta nakon izlečenja vraćen u Pančevo. Zbog visoke temperature dete iz Kačareva dovezeno je u Opštu bolnicu Pančevo, navodi se u saopštenju Doma zdravlja Pančeo.

Saobraćajnih udesa nije bilo, saopštio je Dom zdravlja Pančevo.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.