VEŠTACI UTVRĐUJU STANJE NA BLAGAJNI „PANČEVCA” I PRE PRIVATIZACIJE Kada sam novac Slavici predavao kod kuće nisam dobijao fiskalni račun! Sve više svedoka protiv Slavice Knežević!

15:52

20.02.2023

Podeli vest:

Pritnscren

Sve je više stanovnika Jabuke, gde je i porodična kuća Slavice Knežević, koji su spremni da pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću kod javnog beležnika, u tužilaštvu ili na sudu izjave da su njoj i njenom suprugu davali novac za čitulje u njihovoj kući, a da za to nisu dobijali fiskalne ili bilo kakve druge račune. Naime, kako saznajemo,  trenutno veštaci rade na utvrđivanju činjenica o tome šta se dešavalo na blagajni našeg lista i pre privatizacije septembra 2015. godine, o čemu su se svedoci već izjašnjavali.

Tako, jedan od svedoka je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije – u postupku protiv osumnjičene Slavice Knežević zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica navodno izjavio da osumnjičenu poznaje jer su komšije, a čitulje je objavljivao jer mu je poginuo bratanac.

Prema saznanjima, on je dodao:
– Moja porodica i ja smo u listu „Pančevac” objavljivali u par navrata čitulje. Neke čitulje smo objavili tako što smo sadržinu čitulja i novac predali u listu „Pančevac”, a neke tako što smo sadržinu čitulja i novac predali Slavici u prostorijama njene kuće. Čitulje i novac smo predavali u prostorijama njene kuće jer nam je tako bilo lakše obzirom da smo komšije. (…) Ja sam sa bratom odabrao format čitulja, a koliko novca treba da se da to nam je govorila Slavica; ponekad Slavica nije bila kod kuće pa bi to učinio njen suprug.

Čitulje su svaki put bile objavljene baš onako kako smo mi hteli, to jest u formatu kako smo se mi sa Slavicom dogovorili. Ja bih Slavici pokazao format čitulje koju želim, a ona bi mi rekla koliko novca treba za to da joj dam. Tako je bilo i kada sam novac nosio kući kod nje, a i kada sam čitulje uplaćivao u prostorijama „Pančevca”. Kada sam novac Slavici predavao kod kuće nisam dobijao fiskalni račun, a kada sam novac predavao u prostorijama „Pančevca” dobijao sam fiskalni račun. (…) Moj brat je preminuo 2018. godine, ja sam tada novac Slavici odneo kući.
Sve je već iz ovoga jasno kao dan. A isti svedok je u izjavi kod javnog beležnika nešto ranije bio još jasniji. Citiramo:
– Izjava kojom ja (ime i prezime poznato redakciji) potvrđujem pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da sam u periodu od oktobra 2013. godine do sredine 2019. godine u više navrata plaćao oglase i čitulje u nedeljniku „Pančevac” ne na blagajni nedeljnika, već direktno u gotovom u Jabuci Knežević Vladimiru i njegovoj supruzi Knežević Slavici. Oni su u svojoj kući u Jabuci, ul. Vardarska br. 12, imali cenovnik oglasnog prostora nedeljnika „Pančevac”, kao i mapu sa označenim veličinama čitulja i pregledom cena za iste na osnovu kojih su naplaćivali usluge oglašavanja. Takođe, moj rođeni brat je na isti način plaćao usluge za čitulje, a koliko mi je poznato i dosta ljudi iz Jabuke je na sličan način plaćalo usluge oglašavanja kako bi uštedeli na vremenu za odlazak na blagajnu nedeljnika „Pančevac”.
Ovaj svedok kaže da je još ljudi, sem njegovog brata i njega, plaćalo usluge oglašavanja u našem listu tako što je novac u gotovom davalo Kneževićima u njihovoj kući, a podrazumeva se da oni tamo ne mogu imati firminu fiskalnu kasu. Da je to tačno, potvrdilo je, zasad, petnaestak svedoka u pisanim izjavama koje su overene kod javnog beležnika. Veoma je moguće da ih ima još, pa i ovim putem redakcija poziva sve građane koji imaju slična saznanja o svemu napred navedenom, a tiče se perioda od 2011. do 2014. godine, da se jave menadžmentu „Pančevca”.
A istražni organi, tužilaštvo i sud daće poslednju reč.
R. T.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.