ZEMLJOTRES U TURSKOJ: Spasioci izvukli živog dečaka (12) iz ruševina nakon 260 sati

08:33

17.02.2023

Podeli vest:

Printscren/ObaOsmanova

Spasioci su sinoć izvukli živog 12-godišnjeg dečaka iz ruševina srušene zgrade u provinciji Hataj, 260 sati nakon smrtonosnog zemljotresa jačine 7,8 stepeni.

Uprkos slabim nadama da će se pronaći preživeli, deset dana nakon što je zemljotres pogodio, spasilačke ekipe i volonteri ne odustaju od svojih napora u područjima pogođenim zemljotresom.

Ova upornost je nagrađena spasavanjem 12-godišnjeg Osmana Halebigea, dječaka koji je spašen u okrugu Ekinci i hitno prebačen u bolnicu, navodi Anadolu Agenci.

Ranije je  Neslihan Kilić (30) živa izvučen iz ruševina, 258 sati nakon dva zemljotresa koja su izazvala haos u Turskoj i Siriji.

„Hvala Bogu da je moja sestra preživela. Kažu da je bila pri svesti, ali mi još nismo mogli da je vidimo“, rekao je Jusuf Jalginoz.

Doktor Mohamed Semih Gedik koji je pregledao Neslihan rekao je da je devojka prozvala njeno ime i zatražila da sazna sudbinu njenih rođaka. On je uverio da je njeno stanje stabilno.

Na osnovu poslednjeg zvaničnog privremenog broja Direkcije za katastrofe i vanredne situacije (AFAD), u Turskoj je do sada umrlo 38.044 ljudi. Ukupno, žrtava zemljotresa u Turskoj i Siriji je više od 42.000.

(Pančevac)

DEVOJKA (17) PRONAĐENA 11 DANA NAKON ZEMLJOTRESA: Alejna pod ruševinama bila čak 248 sati VIDEO

NOVI REKORD: Žena (30) spasena 258 sati od zemljotresa u Turskoj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.