PARTIZAN SA IGRAČEM MANJE BOLJI OD ŠERIFA! Golom Rikarda Gomeša crno-beli stvorili veliku prednost pred revanš u Beogradu! VIDEO

08:19

17.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Rts Sport

Sa igračem manje crno-beli sačuvali minimalnu prednost i približili se plasmanu u osminu finala Lige konferencija.

U prvoj utakmici plej-ofa za plasman u osminu finala Lige konferencija, Partizan je večeras kao gost u Kišinjevu savladao domaći Šerif sa 1:0 i tako stekao prednost pred revanš za sedam dana u Humskoj.

Crno-beli su u ovaj meč ušli uzdrmani subotnjim debaklom protiv Mladosti GAT u Humskoj, ali su večeras pokazali znatno veću čvrstinu u defanzivi, iako je Šerif bio opasniji u većem delu utakmice. U sličnoj situaciji Partizan je bio jesenas posle šokantne eliminacije iz Kupa Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice, a nekoliko dana posle toga je sjajnu reakciju na evropskoj sceni pokazao pobedom u Kelnu, takođe sa 1:0.

Domaći tim je već u prvih šest minuta dva puta “zagrejao dlanove“ golmana Partizana Aleksandra Popovića. Nisu to bile neke izrazite prilike, ali je tim ranim intervencijama golman crno-belih stekao sigurnost za nastavak meča.

Upravo on je imao glavnu ulogu u ekipi Partizana tokom prvog poluvremena, kada je u nekoliko navrata branio “zicere“ protivničkim igračima.

To je posebno došlo do izražaja u 22. minutu, kada je posle centaršuta sa desne strane Tapsoba šutirao glavom i pogodio prečku. Lopta se odbila do Badola čiji udarac u situaciji jedan na jedan zaustavlja Popović izvanrednom intervencijom.

Četiri minuta kasnije nova opasnost po gol Partizana koju je otklonio Marković. On je izblokirao šut Atijemvena iskosa sa desne strane i izbio loptu u korner.

Tek tada Partizan počinje da se budi i u napadu, izveli su crno-beli par obećavajućih akcija, ali i dalje bez ijednog šuta ka protivničkom golu.

Na drugoj strani, Šerif je opasno pripretio i u 35. minutu, kada je Fejsa loše reagovao na ivici kaznenog prostora, lopta je na kraju došla do Talala čiji udarac sa desetak metara zaustavlja Aleksandar Popović još jednom bravuroznom odbranom.

Finiš prvog poluvremena protekao je u znaku Rikarda Gomeša koji je najpre u 41. minutu uputio prvi šut ka protivničkom golu iskosa sa desne strane kada je golman Koval dobro reagovao, ali četiri minuta kasnije čuvar mreže Šerifa nije mogao ništa da učini.

Partizan je tada izveo akciju tri na tri, Natho je povukao loptu, proigrao Meniga koji na kraju asistira za Rikarda, a najbolji strelac crno-belih pogađa mrežu za vođstvo Partizana od 1:0.

Očekivano, domaći tim je od samog početka drugog poluvremna pokušao da izvrši pritisak na polovini Partrizana i odmah je Tapsoba bio u velioj prilici posle loše reakcije Vujačića. Napadač Šerifa je šutirao sa leve strane, ali je Popović još jednom uspeo da sačuva svoju mrežu.

Nepun minut kasnije Igor Vujačić nesmotreno reaguje na sredini terena u pokušaju da dođe do lopte. Oštro je startovao na Talala, a sudija je posle pregledanog snimka pokazao štoperu Partizana put u svlačionicu.

Crno-beli su tako nastavili meč sa igračem manje na terenu, trener Petrić je morao da izvede Belića, a da na teren pošalje mladog štopera Mihajla Ilića. Na drugoj strani, Talal zbog povrede nije mogao da nastavi meč, a zamenio ga je Mumuni.

Iako sa igračem manje, Partizan je zamalo stigao i do dva gola prednosti. Igrao se 60. minut meča, brza akcija Rikarda i Meniga koji ulazi u kazneni prostor, ali njegov udarac zaustavlja golman Koval!

Naravno, Šerif je i dalje imao inicijativu, odbrana Partizana je konstantno bila pod pritiskom, ali je uspešno odolevala.

U finišu, igrao se 88. minut, najpre mladi Ilić odlično reaguje u svom kaznenom prostoru i otklanja opasnost, a odmah zatim je usledila kontra Dijabatea koga kao poslednji igrač odbrane prekršajem zaustavlja Garananga.

Sudija je odmah pokazao crveni karton Garanangi, ali je na intervenciju iz VAR sobe otišao da pogleda snimak koji je pokazao da je Dijabate prethodno igrao rukom, pa ni od crvenog kartona za štopera Šerifa, ni od prekršaja za Partizan nije bilo ništa.

U nadoknadi vremena koja je trajala duže od sedam minuta, domaći su izvršili novi pritisak, crno-beli su bili sabijeni u svoj kazneni prostor, ali je najpre Marković izblokirao jedan opasan pokušaj, da bi Dijabate iznudio prekršaj i doneo predah svom timu.

Šerif: Koval – Zahuri, Garananga, Kiki, Kpozo – Diop, Badolo, Kajabu (Radeljić od 80.) – Talal (Mumuni od 52.), Atijemven, Topsoba.

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Šehović – Fejsa, Belić (Ilić od 55.) – Dijabate, Natho, Menig (Andrade od 71.) – Rikardo Gomeš.

(Pančevac/Sportske)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.