HOĆE LI HRVATSKA BITI DISKVALIFIKOVANA SA EVROVIZIJE?! Njihovni predstavnici poslali prevod pesme, čeka se odgovor organizatora!

15:54

16.02.2023

Podeli vest:

Komunikacije HRT

Hrvatski predstavnici na Evroviziji poslali su zvaničan prevod svoje pesme „Mama ČŠ“ na engleski, a Evropska radiofiuzna unija (EBU) ponovo je iznela svoja stroga pravila.

Hrvatski predstavnici na ovogodišnjem Eurosongu, riječki bend Let 3 podigao je prašinu u regionu, ali i širom Evrope.

Pesma „Mama ŠČ“ podelila je evrovizijsku publiku – nekima se dopada, dok ima onih koji žele da se hrvatska grupa Let 3 diskvalifikuje s Evrovizije.

Pojedinci su otišli korak dalje, pa je pokrenuta i peticija za ukidanje nastupa Leta 3 u Liverpulu. Kreator peticije pojasnio je da je inicijativu pokrenuo zato što ne želi da Hrvatsku predstavlja Let 3 s „nakaradnom izvedbom“. Peticiju je dosad potpisalo oko 430 osoba.

printscreen/yt

Evropska radiodifuzijska unija (EBU) svake godine organizuje Evroviziju, i to je njihova najpoznatija aktivnost. U istoriji organizovanja ovog takmičenja već se dosta puta dogodila situacija gde je pesma izabrana, ali je EBU zabranio njihovo izvođenje zbog različitih razloga, a sada su za hrvatskih Net.hr izneli svoj stav u vezi s pesmom „Mama ŠČ“, kojom će se Hrvatska predstaviti na Evroviziji.

„Takmičenje za pesmu Eurovizije je porodična zabavna emisija i EBU očekuje od svih televizijskih kuća koje učestvuju da svi umetnici imaju to na umu. Važne su vrednosti ESC-a, i to treba imati na umu pri pripremi svoje scenografije, posebno u pogledu golotinje, seksualne konotacije i provokativnih izraza“, rekli su, te dodali:

„Dodatno, pravila takmičenja za Pesmu Evrovizije navode da svi takmičari moraju da se pridržavaju vrednosti ESC-a i EBU-a i ne smeju da dele nikakva otvorena politička ili druga mišljenja koja su u suprotnosti s vrednostima ESC-a i koja bi mogla da dovedu takmičenje na loš glas. To uključuje zabranu bilo kakvih političkih izjava odabranih umetnika u svakom trenutku, bilo pre takmičenja i na ili izvan scene tokom događaja“, rekli su iz EBU-a za pomenuti medij.

printscreen/yt

Oni zasad nisu imali primedbi na stihove pesme Leta 3, ali ne zna se hoće li tako i ostati. Naime, organizatori ovogodišnjeg Eurosonga i šefovi evrovizijskih delegacija sredinom marta održaće sastanke na kojima će utanačiti nastupe i izneti eventualne primedbe.

 

(Pančevac/Kurir)

OVO JE BIZARNA GRUPA KOJA ĆE PREDSTAVLJATI HRVATSKU NA EVROVIZIJI Došli na traktoru, a pevaju našminkani u vojničkoj uniformi VIDEO

OVO SU STIHOVI PESME KOJA JE DIGLA REGION NA NOGE Hrvatska peva o traktoru i ratu, a mnogi traže da se diskvalifikuju sa Pesme Evrovizije!

POLITIKE JE UVEK BILO NA EVROVIZIJI Konstrakta o hrvatskom predstavniku: Danas je svašta zabava, koja je progutala mnoge segmente naših života

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.