MLADI REPREZANTATIVCI VEOMA USPEŠNI U finalu kupa SS Srbije osvojili 3 medalje: Aleksa Rakonjac zlato i srebro, a Marko Ninković srebro

14:25

13.02.2023

Podeli vest:

privatna arhiva

Mladi reprezentativci veoma uspešni, Aleksa Rakonjac je prvi junior i drugi senior puškom a Marko Ninković drugi junior pištoljem.

Proteklog vikenda je u Novom Sadu, održano Finale Kupa SS Srbije po A programu, za juniore i seniore standardnom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je nastupilo 4 takmičara u juniorskoj i 7 takmičara u seniorskoj konkurenciji iz Streljačke družine“Pančevo 1813“koji su se plasirali u najboljih osam po kategoriji.

Aleksa Rakonjac je ponovo dokazao svoje vrednosti najboljeg juniorskog reprezentativca, i borio se u konkurenciji juniora, seniora i za ekipu seniora puškom. Najpre je osvojio titulu juniorskog šampiona, pobedivši u osnovnom meču sa 624,9 krugova, i finalnom duelnom meču pobedivši svog novosadskog kolegu iz reprezentacije Petra Erdei, sa ubedljivim rezultatom od 16:2. Zatim je bio drugi u osnovnom meču seniora sa rezultatom od 628,4 kruga, izborio se za finalni duel čime je osigurao srebrnu medalju, vodio do 14:14 kada je reprezentativac iz Kragujevca Milutin Stefanović uspeo da izjednači i pobedi sa 14: 16, a Aleksa osvoji srebrnu medalju.

privatna arhiva

Rezultatom od 628,9 krugova, Aleksa je znatno doprineo osvajanju četvrtog mesta ekipe seniora puškom Streljačke družine“Pančevo 1813“, za koju su nastupili i Gabriel Dautović sa 617,2 i mlađi junior Nemanja Đorđević sa 575,5 krugova, a do očekivanog trećeg mesta je nedostajalo samo 3,8 krugova. Iva Rakonjac je sa rezultatom od 620,1 krugova bila deveta juniorka puškom, a za borbu za medalje joj je nedostajalo samo 0,8 krugova.

Marko Ninković je takođe oba dana takmičenja dokazao svoje vrednosti juniorskog reprezentativca ,i borio se u konkurenciji juniora, seniora i za ekipu seniora pištoljem. Najpre je bio drugi u osnovnom meču juniora sa 555 krugova, izborio se za finalni duel, čime je osigurao srebrnu medalju, izjednačio sa 14: 14 , ali je njegov kolega iz reprezentacije Luka Milošević iz beogradskog Akademca ostvario bolji poslednji hitac i pobedio sa 14: 16, tako da je Marko osvojio srebrnu medalju. Zatim je bio šesti u osnovnom meču seniora sa rezultatom od 563 kruga, i završio finalni meč kao osmi senior pištoljem.

privatna arhiva

Rezultatom od 563 kruga, Marko je znatno doprineo osvajanju četvrtog mesta ekipe seniora pištoljem Streljačke družine“Pančevo 1813“ za koju su nastupila još dva juniora Velimir Ninković sa 543 i Stefan Kešišjan sa 529 krugova, što je veliki uspeh u konkurenciji od sedam ekipa.

Već sledećeg vikenda pančevački mladi takmičari će nastupiti na Prvenstvu Srbije za juniore u Smederevu.

 

(Pančevac/ S.V.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.