JUBILARNA 25. VINARIJADA U DOLOVU Pobednici iz Jabuke, Dolova i Pančeva u četiri kategorije

14:02

12.02.2023

Podeli vest:

Jordan Filipović

Proglašeni najbolji jubilarne 25. „Vinarijade”: Pobednici iz Jabuke, Dolova i Pančeva.

Prošlašeni su pobednici jubilarne dolovačke „Vinarijade”, nakon što su organizatori dobili 182 uzorka vina. Eminentni žiri sačinjen od vrhunskih enologa, koji su odaabrali najbolje u četiri kategorije, što jesinoć obelodanjeno u dolovačkom Domu kulture.

Tako su u kategoriji crvenog vina prva tri mesta su osvojili Vinarija „Stanimirović” (Jabuka), Garaža „Zvekić” (Zrenjanin) i Vinarija „Jelisaveta” (Starčevo).

U kategoriji belog vina pobedio je Dušan Vemić (Dolovo) ispred Vinarije „Filipovski” (Jabuka) i Branislava Prohaske iz Zrenjanina.

Najbolji roze napravio je Đorđe Dragan iz Pančeva, druga je bila njegova sugrađanka Biljana Mioč, a treća Vinarija „Jelisaveta”(Starčevo).

U kategoriji dezertnih vina pobedila je Vinarije „Filipovski” (Jabuka), a drugi je bio Jovan Blaga (Dolovo), a treći Lajoš Šmit iz Pančeva.

Manifestacija će biti okončana na sam dan Svetog Trifuna, 14. februara, simboličnim orezivanjem vinograda udruženja i izložbom slika u školi, gde će, uz rezanje slavskog kolača i uručenje nagrada pobednicima, biti održano završno veče.

 

(Pančevac/Jordan Filipović)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.