9. MANIFESTACIJA ZA NAJLEPŠI SLAVSKI KOLAČ Iz Doma kulture u Starčevu širi se neodoljivi miris kolača, a najbolji su osvojili i vredne nagrade! FOTO i VIDEO

12:25

12.02.2023

Podeli vest:

Miroslava Cvejin-Galešev

Iz starčevačkog Doma kulture „29. novembar“ danas se širi neodoljiv miris domaćih slavskih kolača. Ovde se danas održava 9. manifestacija – Izbor za najlepši slavski kolač, koju organizuju članice lokalnog Udruženja žena „Neolit“ i Mesna zajednica.

Takmičenje se odžava u dve kategorije, a bira se i najlepši štand.

Miroslava Cvejin-Galešev

Nagrade za najlepši kolač su dodeljene u pojedinačnoj kategoriji, kao i za zajednički rad članica udruženja žena iz ovih krajeva.

Prvo mesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Ljubica Jovanović iz Starčeva, drugo mesto je zauzela Dragana Marinković (Omoljica), dok je treća bila Slavica Josifović (Smederevo).

U grupnoj konkurenciji nagrade se osvojili: ,,Vešte ruke“ (Pančevo), Kud ,,Bonaž Šandor“ (Ivanovo) i “Omoljčanke“ (Omoljica).

Za najlepši štand izglasana je Tamaši Aron.

Miroslava Cvejin-Galešev

Pobednike očekuju vredne nagrade rekla je za Pančevac Ljiljana Zarić, predsednica Udruženja žena Neolit Starčevo. 

– Za udruženje nagrada će ove godine biti vaučer od 15.000 dinara za večeru u restoranu Poko loko, a u pobednik u pojedinačnoj kategoriji dobiće mobilni telefon. Ovom prilikom bih zahvalila Marini Toman, načelnici Južnobanatskog upravnog okruga što nam je obezbedila ovako lepe nagrade, istakla je Ljiljana

Miroslava Cvejin-Galešev

Manifestacija iz godine u godinu raste ocenila je Ljiljana Zarić i naglasila da je ova manifestacija značajna za Starčevo, jer je slavski kolač simbol krsne slave koju gotovo svaka kuća ima i važno je čuvati tradiciju. Svaka domaćica se trudi da njen slavaki kolač izgleda najlepše.

Miroslava Cvejin-Galešev

Kolače će ocenjivati jerej Nedeljko Sančanin iz Starčeva i Marina Jovičić, magistar pavnih nauka iz Beograda.

 

(Pančevac/ Miroslava Cvejin-Galešev)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.