DECA VOLE NAUKU, DAJTE IM ŠANSU Pančevačke mališane oduševio Dan nauke u Zmajevoj školi, kroz igru naučili mnogo

12:30

10.02.2023

Podeli vest:

G.J.
U organizaciji Dečjeg inovacionog centra u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” održan je „Dan nauke” na kojem su učestvovala deca iz ove, ali i drugih pančevačkih osnovnih škola. Cilj je bio da se deci kroz različite radionice što više približe nove tehnologije i da kroz igru nauče nešto novo. Osnovci su bili veoma zaintersovani sa 3D modelovanje, logo robotiku, ali upoznali su na jedan drugačiji način fiziku i elektroniku. Deca su učestvovala  i u kvizu „Šta znaš o Nikoli Tesli”.
U razgovoru sa decom smo saznali da im se najviše sviđa 3D olovka od koje su pravili Ajfelov toranj, dok su dečaci od lego kocki pravili motocikl. Svi su uživali i u radu na tabletu na kojem su konstruisali robota koji se pokreće.

G.J.

Anica Pavlović iz Dečijeg inovacionog centra kaže da su ove godine počeli saradnju sa Zmajevom školom i da im je želja da decu kroz zabavu pripremaju za takmičenja iz elektronike i programiranja:
Mislila sam da će se deci najviše svideti robotika, jer tako je u drugim sredinama, ali ovde su podjednako zainteresovani za sve aktivnosti i rado su učestvovali u svim radionicama što je dobro, jer su se odlično snalazili u svim aktivnostima – kaže Anica.
Deca veoma rano danas otkrivaju tajne novih tehnologija i zato i ne čudi njihova veština u baratanju tabletom i zainteresovanost da otkriju nešto novo.

G.J.

Učiteljica Nevena Vučković ističe da njena škola prati sve nove trendove:
Mi se svi trudimo da decu usmeravamo i učimo kako da nove tehnologije koriste na jedan pametan način i da ne postanu zavisnici. Da se ne svede sve samo na igrice i gledanje određenih sadržaja, već da usvoje neki kognitivni proces kroz koji će jednog dana doživeti i satisfakciju u svom radu -napomenula je Vučković.
U planu je da se „Dani nauke” u narednom periodu organizuju mnogo češće, jer su deca veoma zainteresovana i treba im ponuditi i osmisliti korisne radionice na kojima će zavoleti nauku, a neki će sigurno zahvaljujući svemu ovome kasnije izabrati srednje Elektrotehničke škole i programiranje kao budući životni poziv od kojeg se danas lepo živi.
(Pančevac / G.J)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.