JOŠ JEDNA IZUZETNA POBEDA CRNO-BELIH! Partizan demolirao Bajern u Minhenu, „parni valjak“ melje ka Top8!

19:58

09.02.2023

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/partizan.net

Košarkaši Partizana nošeni nestvarnom podrškom svoje publike u Minhenu pregazili su domaći Bajern. Konačan rezultat bio je 81:71 , iako je u jednom trenutku bilo i velikih +22 za srpskog predstavnika.

Danas je „parni valjak“ igrao u gostima, ali je huk „grobara“ bio u najmanju ruku ravan onome koji najvatrenije pristalice srpskog velikana stvaraju u grotlu „Štark arene“.

Nestvarna podrška nosila je crno-bele celim tokom meča, srpski delirijum usred Minhena nije jenjavao.

Grobari su dali krila svojim pulenima od prvog zvuka sirene, a četa Željka Obradovića imala je uvertiru na kakvu su navikli košarkašku javnost kada igraju na domaćem terenu.

Kevin Panter je sa šest poena najavio da je Partizan ovde došao gladan, sa ogromnogom željom i ambicijama da skine skalp još jednom velikom imenu koje, barem bi tako trebalo da bude, igra pred svojom publikom.

Zatim Džejms Naneli pogađa van linije 6,75, a Matijas Lesor monstruozno zakucava za potpunu eufroju. Suficit koji je Partizan stvorio u uvodnom delu meča Bajern uspeva ubrzo da istopi, ali i da dođe do vođstva, i to upravo poenima bišeg člana crno-bele porodice, Ognjena Jaramaza.

Ipak, nakon što je domaćin poveo sa 26:23, usledio je sjajan odgovor Partizana. Obradović daje instrukcije svojim igračima da se lopta gura u reket, a energični tajm-aut trofejnog stručnjaka ponovo je podigao Partizan, pa se situacija na parketu potpuno promenila.
Usledila je crno-bela serija, a već raspucanom Panteru, koji je nastavio u istom stilu, pridružuju se i Dante Egzum, kao i Matijas Lesor, pa crno-beli na veliki odmor odlaze sa +6.
A onda, nastavak donosi grobarsku žurku i srpsku dominaciju kako na tribinama, tako i na parketu. Treća četvrtina donela je novog heroja, bio je to Džejms Naneli koji sa sedam vezanih poena sredinom trećeg kvartala nosi svoj tim na ogromnih +15.

Samo što je odlučujuća četvrtina počela, bljesnuo je novi igrač u redovima „parnog valjka“. Danilo Anđušić dolazi do šest vezanih poena na početku poslednjeg kvartala, a Partizan u tom trenutku odlazi i na ogromnih +20, kada je bilo jasno da nema povratka za nemačkog predstavnika.

ČETVRTA ČETVRTINA

37. minut – Matijas Lesor do lakih poena iz reketa. Deluje da su se i domaći košarkaši predali, Partizan ima velikih 17 poena prednosti. Uroš Trifunović sada pogađa poluhorog, nakon što je Kori Volden poentirao u napadu Bajerna. 

36. minut – Kakav odgovor! Džejms Naneli iz ugla pogađa otvorenu trojku, a zatim sjajni Aleksa Avramović, Partizan za tili čas na velikih +18.

35. minut – Vajler-Bab postiže važnu trojku za Nemce sada. Bajern na -13.

33. minut – Danilo Anšušić nastavlja svoju seriju! Parni valjak melje Bajern, crno-beli imaju +20!

32. minut – Bonga je smanjio prednost crno-belih, ali Danilo Anđušić fauliran pri šutu za tri. Anđušić nepogrešiv, Partizan ogrmonih 65:47.

31. minut – Pogađa Danilo Anđušić! Partizan na maksimalnih +17

TREĆA ČETVRTINA

30 minut – Konačno trojka sa Bajern, ali Aleksa Avramović ekspresno vraća, a Obs poenima sa distance postavlja konačan rezultat ove četvrtine, 45:60 u korist srpkog predstavnika.

29. minut – Matijas Lesor je neverovatan! Prvo ofanzivni skok Francuza, pa onda i poeni iz reketa uz faul! Lesor pogađa i dodatno slobodno bacanje.

28. minut – Matijas Lesor je na snagu izgurao čuvara i pogodio od tablu, velikih +15 za Partizan!

27. minut – Džejms Naneli za tri!!! Ludnica u Minhenu, grmi Audi dom, grobarska žurka počinje, 52:39.

26. minut – Dante Egzum pogađa oba slobodna bacanja, 39:47. Australijanac ima 6 poena, a uz to i 4 asistencije.

25. minut – Dva ofanzivna skoka za Obradovićevu četu! Prvo Alen Smailagić, a potom i Dante Egzum obezbeđuju ekstra posede nakon promašaja, ali Kevin Panter ni iz trećeg pokušaja srpskog tima u ovom napadu ne uspeva da probaci loptu kroz obruč, ostaje 39 :45.

24. minut – Veteran Di Džej Sili sada poentira, Bajern topi prednost Partizan, 39:45.

23. minut – Bivši igrač Partizana, Kori Volden sad pogađa dva penala, i smanjuje prednost crno-belih na 37:45.

22. minut – Partizan na +10! Džejms Naneli i Jam Madar koriste dva uzastopna napada, srpska euforija u Minhenu dostiže usijanje!

21. minut – Džejms Naneli! Bajern ne koristi prvi napad, Bonga je pre poena Nanelija izgubio loptu, međutim u drugom posedu nakon odmora, Gilespi zakucava i vraća deficit svog tima na -6.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut – Pogađa Džejms Naneli iz jako teške pozicije! Andrea Trinkijeri reaguje tajm-autom na 46 sekundi do kraja prvog poluvremena. Bajern brzo gubi posed nakon tajm-auta italijanskog stručnjaka. Bonga je napravio faul u napadu, a Džejms Naneli pogađa oba puta, Partizan na +4. Domaći promašuju još jednu trojku, a sada je Egzum fauliran. Australijski plej pogađa oba puta, Bajern ima poslednji posed pred odlazak na veliki odmor. Ali ne, Di Džej Sili sada čini ofanzivni faul nad Lesorom. Srpski tim ima nešto više od tri sekunde, međutim sada Egzum čini faul u napadu.

19. minut – Bonga zakucava nakon maestralne asistenciej Jaramaza, ponovo je nerešeno, sjajan meč u Minhenu. 

18. minut – Kevin Panter konvertuje sve penale, a Partizan ima velikih +4, sve do ofanzivnog skoka Bonge i poena iz ekstra poseda, 31:33.

17. minut – Nova trojka sjajnog Korija Voldena, Bajern ponovo vodi, ali Kevin Panter odgovora novim poenima za novo vođstvo crno-belih, 29:30. 

16. minut – Ognjen Jaramaz je promašio, Anđušić do defanzivnog skoka, a Smailagić na isteku napada stiže do laganih poena iz reketa. Partizan ponovo vodi, 28:26.

15. minut – Ide trojka! Kevin Panter je večeras posebno raspoložen, njegov već deveti poen, prva trojka, kojom crno-beli dolaze do izjednačenja.

14. minut – Ognjen Jaramaz ponovo briljira protiv nekadašnjeg kluba. Ponovo je pogodio srpski reprezentativac, a Nemci odlaze na +3.

13. minut – Bonga pogađa za tri, Bajern dolazi do prvog vođstva na meču, 23:24.

11. minut – Sjajan prodor Dante Egzuma! Australijanc pogađa uz faul, ali ne pogađa dodatno slobodno bacanje.

PRVA ČETVRTINA

Meč je na kratko prekinut! Sin Svetislava Pešića, Marko Pešić, inače zaposlen u Bajernu došao je do tribine gde su smešteni grobari kako bi smirio uzavrelu atmosferu. Meč je nakon njegovog apela nastavljen. Kraj prvog kvartala, 19:19.

10 minut – Sjajan prodor Vajler-Baba, Bajern sada diše za vratom Partizanu. Zatim Lesor ponovo fauliran, a miljenik grobara ponovo polovičan. Gilespi u posedu Bajerna poentira nakon ofanzivnog skoka.

9. minut – Partizan nije ispunio bonus, ali Kori Volden ide na liniju penala i konvertuje dva slobodna bacanja, smanjuje na 13:15. Matijas Lesor na drugoj strani napada reket, ali je fauliran. Francuz pogađa prvo, ali promašuje drugo, ostaje 13:16.

8. minut – Bajern sa dva penala koja je realizovao Rubit smanjuje na 15:11, a Matijas Lesor gubi drugu loptu u dva uzastopna napada parnog valjka.

7. minut – Kevin Panteeeeer! Nastavlja Amerikanac sa odličnom šuterskom večeri, najava pakla za Nemce. Panter bez promašaja 3/3 iz igre, 6 poena, a Partizan ima 15:9

6. minut – Augistin pogađa nakon tajm-auta Andree Trinkijerija, potom i Zek Ledej ne uspeva da pogodi nakon prodora, a Ognjen Jaramaz flouterom smanjuje na 13:9.

5. minut – Potpuni delirijum u Minhenu! „Grobari“ nose svoje pulene. Prvo trojka Nanelija, a potom Matijas Lesor silovito zakucava za velikih 5:13, kakva uvertira!

3. minut – Pogađa Jam Madar! Bajern je pre toga šutem van linije 6,75 smanjio na 6:5, ali je omaleni Izraelac doneo suficit od tri poena prednosti Partizanu.

2. minut – Odlično otvaranje crno-belih! Partizan ima 6:2, nakon početnih poena Nemaca, Kevin Panter sa dva prodora donosi prednost srpskom timu, a potom i silovito zakucavanje Zeka Ledeja.

20:25 – Grobarski šou u Minhenu! Parni valjak će danas imati nestvarno podršku svojih vatrenih pristalica na važnom gostovanju.

Košarkaši Bajerna će u 24. kolu Evrolige ugostiti Partizan. Utakmicu iz Minhena u kojoj koplja ukrštaju miljenici „grobara“, Željko Obradović i Andrea Trinkijeri, a meč možete pratiti uživo uz portal „Pančevac“.

UOČI MEČA:

Crno-beli deluju zaista dobro na terenu u poslednje vreme, što pokazuju i rezultati. Trenutno zauzimaju sedmu poziciju na tabeli sa skorom od 12 pobeda i 11 poraza.

Nakon trijumfa nad Asvelom i Crvenom zvezdom izabranici Željka Obradovića su otputovali na jedno teško gostovanje, međutim, možemo slobodno reći da su rutinski pokupili bodove i vratili se za Beograd.

U Kaunasu je srpski predstavnik pružio jednu od najboljih partija u ovoj sezoni. Nakon 40 minuta igre savladali su protivnika rezultatom 74-88, a najzaslužniji za trijumf bio je Janis Papapetru koji je ubacio 17 poena.

Pratili su ga Matijas Lesor i Kevin Panter sa po 14, dok su Dante Egzum i Zek Ledej imali po 11 pogodaka. U listu strelaca su se upisali još Džejms Naneli (10), Alen Smailagić (8) i Aleksa Avramović (3). U poraženom taboru najviše se istakao Ignas Brazdeikis sa 17 koševa.

Nakon sjajnog izdanja protiv Litvanaca, „parni valjak“ je bio dominantan i nad košarkašima Mege u regionalnom prvenstvu (78-103).

Sa druge strane Bavarci imaju tri pobede manje i trenutno se nalaze na 14. poziciji.

Puleni Andree Trinkijerija su prošle nedelje prikazali dobru košarku u Barseloni, međutim, na kraju su ipak poraženi rezultatom 72-70.

Svoj poslednji trijumf momci iz Minhena su upisali pre dve nedelje protiv Virtusa. Popularni „Kinder“ je poražen u „Audi domu“ rezultatom 91-84.

Za Bajern se ne može reći da je u naletu jer je vezao tri poraza od kojih je jedan zabeležen i u domaćem šampionatu. Ognjen Jaramaz i družina izgubili su od Bona na svom parketu.

Italijanski stručnjak već nekoliko poslednjih utakmica ne može da računa na Vladimira Lučića i Andreasa Obsta, što je zaista veliki deficit za ekipu.

Ovi rivali su se sastali u 16. kolu i tada je Partizan slavio pred svojim navijačima.

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.