ZVANIČNI KRAJ PARTIZANOVE GOSTUJUĆE KLETVE? Crno-beli večeras u Minhenu protiv Bajerna, pobeda bi značila ogroman korak ka Top8!

15:50

09.02.2023

Podeli vest:

Prilika da se nastavi sjajna serija.

Košarkaše Partizana u četvrtak od 20.30 sati očekuje novo gostovanje u Evroligi. Ovog puta je to 24. runda i put u Minhen gde će u „Audi domu“ igrati protiv Bajerna Andree Trinkijerija.

Ispričana je priča oko Partizana i Trinkijerija… Italijanski stručnjak je dočekan onako kako je to moralo da bude posle svega što je dao crno-belima u periodu boravka na klupi ovog tima. Sad, što je čovek potraživao nešto što mu je ugovorom bilo određeno i taj slučaj se našao na sudu, nije merilo nikakve ljubavi. Stvar je profesionalnosti. Ako je on svoj posao obavio dostojno, klub mora da odgovori isto. Stoga se postavljalo pitanje kako će Trinkijeri biti dočekan u „Areni“ pri povratku među navijače Partizana, a njegove reči posle utakmice kazuju sve.

„Nemam reči da se zahvalim, bilo mi je i još mi je u srcu. Kada već nisam mogao ja da dobijem utakmicu neka je dobije Partizan. Hvala, hvala svima, doček je bio kao u snovima. Ovo je… Specifični, specijalni klub, najbolji navijači na svetu. To ja ne kažem, to se zna“.

On je tada takođe konstatovao da je Partizan sposoban da se nađe među osam najboljih. Period u tom trenutku kazivao je nešto drugačije nego li što je slučaj sada. Pred ovaj okršaj, Partizan je ozbiljan pretendent da se nađe u Top 8 sa aktuelnim skorom 13-10, a sve to u jeku debata da li tim Željka Obradovića zaista to može bez klasičnog, veteranskog skorera sa pozicije plejmejkera. Odgovor je da očigledno može, jer Partizan igra maestralno i na poslednjih 18 utakmica u svim takmičenja pišu 16 pobeda i dva poraza. Napad im se znatno poboljšao pa im je ofanzivni rejting u ovom trenutku najbolji u Evroligi sa 121.0. Drugi je Olimpijakos sa 120.8, zatim slede Baskonija, Efes, Fenerbahče…

Takozvani „sindrom gostujućih utakmica“ za Partizan mogao bi da se okonča, jer, tim Željka Obradovića jeste sposoban da još jednom savlada Bajern ove sezone i tako bi vezali treću evroligašku pobedu na strani. Time bi jasno stavili do znanja svima da su zreli za iskorak.

Najveća snaga će im svakako biti Matijas Lesor i njegova dominantnost pod košem. Bajern nema čoveka koji bi mogao da mu parira u kontinuitetu osim Otela Hantera, pa bi većina „drugih“ lopti mogla da završava u posedu Partizana. Bajern je vrlo iskusna ekipa koja će se truditi da iznudi što više faulova u svoju korist, a u ovoj situaciji imaće domaću publiku na svojoj strani pa bi mogli da dobiju zavidan broj slobodnih bacanja. No, ukoliko Partizan odigra kao u Kaunasu – neće biti problema.

Trinkijerijev tim je vezao dva poraza iz duplog kola prošle nedelje i ta negativna serija po njih bi mogla da se nastavi. Samim tim, ugasile bi im se i nade o borbi za Top 8.

(Pančevac/Sportske)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.