SERGEJ TRIFUNOVIĆ PREKINUO PREDSTAVU U RIJECI! Muškarac iz publike sve vreme gledao u telefon, a glumac mu ga je oteo i BACIO NA POD!

09:37

09.02.2023

Podeli vest:

promo/Zvezdara teatar: Nikola Vukelić

Na predstavi „Voz“ u kojoj glavne uloge tumače Vojislav Brajović i Sergej Trifunović, koja je u nedelju uveče odigrana u HNK u Rijeci, okupila se brojna publika, a ulaznice su bile besplatne. Međutim, kako javlja Jutarnji.hr, jedan od muškaraca u publici nije prestajao da „čeprka“ po svom mobilnom telefonu, pa mu je Trifunović prišao i oduzeo telefon.

Jutarnji.hr podseća da je pre par meseci David Runc, dirigent na čelu Zagrebačke filharmonije, zaustavio početak koncerta nakon što je nekome zazvonio telefon, što je izazvalo poprilične reakcije u javnosti.

O incidentu u riječkom pozorištuje pisao i portal Večernji.hr, navodeći da su kašalj, žamor i zvonjava telefona ometali izvođenje predstave, a vrhunac je bio kada jedan muškarac nije odustajao od mobilnog telefona, zbog čega mu je prišao Trifunović i oduzeo mu uređaj.

Sergej Trifunović se više puta tokom nastupa osvrnuo na kašalj iz publike, jer ga jednostavno nije bilo moguće ignorisati. U jednom trenutku je osobi u prvom redu poručio da ‘slobodno otvori bombone jer im to nimalo ne smeta’, a onda je poručio publici neka samo oni pričaju, jer nema svrhe da se s njima nadglasava. Dok je kružio po parteru, momku koji ga je očigledno fotografisao i snimao, oduzeo je mobilni, bacio ga na pod i zaradio aplauz“, izspričali su za Večernji list neki od gledalaca.

Slični utisci mogli su da se pročitaju u komentarima na društvenim mrežama, a sam Trifunović je kasnije prokomentarisao da je „malo falilo, jedno pet puta” da prekine predstavu, ali je dan kasnije nakon izvođenja predstave „Voz“ u zagrebačkom Kerempuhu, zahvalio publici na „najfantastičnijem iskustvu koje je doživeo na sceni”, navodi ovaj portal.

promo/Zvezdara teatar: Nikola Vukelić

Predstavu „Voz“ Zvezdara teatra iz Beograda ljubiteljima pozorišta u Rijeci poklonili su Veće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“.

„Voz“ se tumači kao filozofska drama o dva čoveka koji se susreću na železničkoj stanici – profesoru Belom, koga igra Brajović, i bivšem zatvoreniku Crnom, koga igra Sergej Trifunović.

Na samom početku, Crni spasava Belog da se ne baci pod voz i odvodi ga u svoj stan gde se odvija cela radnja. Crni je bivši osuđenik i vernik, dok je Beli ateista i profesor. Nakon upoznavanja, razgovaraju o smislu i besmislenosti, mogućnostima i željama, razočarenju i nadi, te o pitanju zašto živimo i zašto je Beli pokušao da se ubije, piše Jutarnji.hr.

Predstava ne nudi jednostavne odgovore na pitanja, već želi da podstakne publiku na razmišljanje.

„Ovo nije pozorišna predstava. To je nešto sa čim ćemo se svi suočiti do kraja života, voz bez konduktera, čiji se početak, kraj i tačke puta ne znaju“, rekao je Trifunović o predstavi, navodi Jutarnji.

Predstava je nastala po tekstu Kormaka Makartija, u režiji Vojislava Brajovića, koji je ideju za režiju dobio nakon gledanja filma „The Sunset Limited“ po Makartijevom delu, u režiji Tomija Li Džonsa 2011. godine, u kojem su uloge igrali Džons i Semjuel L. Džekson.

 

(Pančevac/Nova.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.