SRPSKA ODBOJKAŠICA NEDALEKO OD EPICENTRA ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Ne samo što se treslo, već je trajalo jako dugo

13:42

08.02.2023

Podeli vest:

Pritnscreen/YT

Na samo dva sata od epicentra stravičnog zemljotresa u Turskoj našla se i srpska odbojkašica Katarina Lazović koja trenutno živi u Adani. U razgovoru za Euronews Srbija kaže da ju je oko 4.20 ujutru probudila majka dok se oko njih sve treslo.

„Nije problem što je bio toliko jak zemljotres, nego je trajao dugo. Ja sam bila na trećem spratu nove zgrade. Mi smo prvi koji smo se uselili u tu zgradu i ona je ostala čitava, ali je dosta napukla“, kaže Lazović.

U nameri da pobegnu napolje, Katarina kaže da su na prvu prepreku naišle kada nisu mogle da otvore ulazna vrata jer se od tolike magnitude zemljotresa zaglavila i brava. Srećom, uspele su, nakon čega su naredna tri do četiri sata provele u kolima.
„Čekali smo instrukcije iz kluba. Posle toga smo otišli u sportsku dvoranu, gde se dosta ljudi okupilo. Oko pola dva popodne smo ponovo osetili zemljotres slične jačine.“

Iako je u Adani dosta zgrada porušeno, situacija nije katastrofalna kao u Gazjantepu i Kahranmanmarašu.

„Čula sam da je dvadesetak zgrada od po 14, 15 spratova srušeno. Mi smo bili veoma blizu epicentra, na manje od dva sata vožnje. Ovde su svi šokirani i sve je toliko tužno. Ne znam šta da kažem, jako je loša situacija. I molim se za sve ljude koji se bore i koji su uopšte u ovoj situaciji“, kaže ona.

Katarina dodaje da je čim pre otišla u Ankaru, budući da im je iz kluba savetovano da odu u neko sigurnije područje.

„Par devojaka i ja smo se odlučile za Ankaru jer je najbliža. Nije bilo slobodnih mesta na letovima za Istanbul i Izmir. Iznajmili neki mini-bus da nas odveze za Ankaru gde ćemo biti na nekom mirnijem mestu“, kaže ona.
Kako kaže, one nisu bile jedine koje su želele da odu iz grada.

„Neki letovi za Istanbul su bili otkazani, svi hoće da idu iz grada, a pošto je Adana jako velika, problem je da se nađe prevoz i izađe“

„Sve se veoma brzo odvija, nisam se ni sa kim čula. U suštini mi smo dobro prošli, cela moja ekipa. Vidim da se u drugim gradovima svašta dešava i jako je tužna situacija“, zaključuje Lazović u razgovoru za Euronews Srbija.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.