RADOST U STRELJAČKOJ DRUŽINI PANČEVO 1813: Na Vojvodina kupu naši strelci osvojili čak deset medalja FOTO

13:49

06.02.2023

Podeli vest:

Streljačka družina „Pančevo 1813”

Takmičari Streljačke družine „Pančevo 1813” sa 10 osvojenih medalja bili su najuspešniji na Međunarodnom turniru „Vojvodina kup” održanom proteklog vikenda u Novom Sadu.

Na turniru je nastupilo preko sto takmičara iz Bugarske, Makedonije, BIH i Srbije u  više disciplina vazdušnom puškom i pištoljem.

Streljačka družina „Pančevo 1813”

Streljačku družinu „Pančevo 1813” predstavljalo je 5 takmičara:

Aleksa Rakonjac je prvi junior, a treći senior puškom, Iva Rakonjac je treća juniorka i treća seniorka puškom, a zajedno Iva i Aleksa u miksu puškom su drugi.
Marko Ninković je prvi junior, a drugi senior pištoljem, Teodora Kljajić je sedma seniorka pištoljem, a zajedno Teodora i Marko u miksu pištoljem osvojili su treće mesto.

Streljačka družina „Pančevo 1813”

Aleksa Rakonjac je briljirao u juniorskoj kategoriji puškom i sa rezultatom od 625,2 kruga osvojio zlatnu medalju, i plasirao se u finale seniora na drugoj poziciji. Izborio se za duelni finalni meč i osvojio bronzanu medalju.
Iva Rakonjac, Aleksina mlađa sestra, je osvojila bronzanu medalju u kategoriji juniorki puškom sa rezulatom od 619,3 kruga i plasirala se u finale seniorki na trećoj poziciji. Izborila se za duelni finalni meč i osvojila bronzanu medalju.
Zajedno, Iva i Aleksa u miksu sa rezultatom od 620,3 krugova izborili su se za duelni meč i osvojili srebrnu medalju.
Marko Ninković je briljirao u juniorskoj kategoriji pištoljem i sa rezltatom od 570 krugova osvojio zlatnu medalju i plasirao se u finale seniora na trećoj poziciji. Izborio se za duelni finalni meč i osvojio srebrnu medalju.
Velimir Ninković, njegov brat bio je sedmi junior sa 536 krugova.
Teodora Kljajić se plasirala u finale seniorki na osmoj poziciji sa rezultatom od 556 krugova, što je njen novi lični rekord, i osvojila sedmo mesto.

Streljačka družina „Pančevo 1813”

Zajedno, Teodora i Marko u miksu-takmičenju mešovitih parova pištoljem, sa rezultatom od 542 kruga su se izborili za duelni meč i osvojili bronzanu medalju.

Streljačka družina „Pančevo 1813”

Trener Streljačke družine „Pančevo 1813”, Siniša Veljković je zadovoljan učinkom i postignitim rezultatima, i ističe da je ovo takmičenje poslužilo za pripremu za naredna važna takmičenja.

Streljačka družina „Pančevo 1813”

Već sledećeg vikenda je na programu Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije u Novom Sadu. Zatim sledi Prvenstvo Srbije za juniore u Smederevu, a početkom marta u Estoniji će biti održano Prvenstvo Evrope. U Estoniji će nastupiti i juniorski reprezentativci Streljačkog saveza Srbije, Aleksa Rakonjac puškom i Marko Ninković pištoljem.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.