ODRŽAN ŽREB ZA EVROVIZIJU U LIVERPULU Srbija nastupa u prvom delu prvog polufinala 9. maja! OVE zemlje će se sa nama takmičiti za mesto u finalu!

08:51

01.02.2023

Podeli vest:

printscreen/yt: ESC

U Liverpulu je održan žreb za ovogodišnju „Pesmu Evrovizije“ kojim je utvrđeno u kojem će od dva polufinala nastupati ovogodišnji takmičari.

Predstavnik Srbije će nastupiti u prvom polufinalu koje se održava 9. maja. Na ovogodišnjem „Evrosongu“ takmičiće se predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Ukrajina, nastupiće direktno u finalu.

printscreen/yt: ESC

Preostale zemlje, među kojima je i Srbija, raspoređene su u dva polufinala. Predstavnik Srbije nastupiće u prvoj polovini prvog polufinala koje će biti održano 9. maja.

Osim Srbije, u prvom polufinalu nastupiće još 14 takmičara iz Letonije, Irske, Norveške, Portugalije, Hrvatske, Malte, Švedske, Moldavije, Švajcarske, Izraela, Holandije, Finske, Azerbejdžana i Češke.

printscreen/yt: ESC

U drugom polufinalu će se nadmetati Jermenija, Kipar, Rumunija, Danska, Belgija, Island, Grčka i Estonija u prvom delu, a u drugom Albanija, Australija, Austrija, Litvanija, San Marino, Slovenija, Gruzija i Poljska.

 

Srpski predstavnik u Liverpulu biće izabran na festivalu Pesma za Evroviziju,, koji će biti održan 1, 2. i 4. marta.

 

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.