GRAD PANČEVO POSLAO PREDLOG MINISTARSTVU ZA V.D. OŠ DOSITEJ OBRADOVIĆ U OMOLJICI Stevanović: Naš izbor je Vladimir Ristić

17:55

31.01.2023

Podeli vest:

privatna arhiva

Grad Pančevo je predložio Ministarstvu prosvete da Vladimir Ristić bude v.d. direktora u školi u Omoljici

Grad Pančevo poslao je Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje predlog da se za vršioca dužnosti direktora osnovne škole “Dositej Obradović” u Omoljici imenuje Vladimir Ristić, koji je u prethodna dva mandata obavljao posao direktora ove obrazovne ustanove.

– Razgovaravši sada sa ljudima i s obzirom na to kakva je atmosfera ovde, Vladimir Ristić je najbolje rešenje za mesto direktora. Mi ćemo mu dati punu podršku, kao i Mesna zajednica Omoljica, izjavio je Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Istakao je da je “Osnovna škola u Omoljici na jednom veoma visokom nivou i da je gospodin Ristić radio dobar posao“ i poželeo mu je da tako nastavi.

Naglasio je da je konkurs, koji je bio raspisan, poništen iz formalnih razloga i da se “iskreno nada da će u veoma kratkom periodu ponovo biti raspisan novi konkurs“.

Vladimir Ristić je radostan što se školaska priča “završila na najbolji mogući način“:

–  Mogao sam da zamišljam da posao koji obavljam ostavlja neki trag, ali ovoliki trag nisam mogao da pretpostavim.

Zahvalio se na podršci zajednici, a posebno deci “koja su nam održala veliku lekciju“.

– Oni su budućnost zemlje i sve što budemo i dalje radili biće usmereno na njihov boljitak, da se razvijaju onako kako i treba da se razvijaju u ovom vremenu i u ovom društvu, rekao je Ristić.

 

Istakao je da je svu zakonsku proceduru ispoštovao i da su o tome obaveštene nadležne službe:

– Ne znam za tu informaciju u vezi sa licencom koju ste mi sad dali, ali mišljenje Ministarstva prosvete je da licenca nije uslov da bi se neko imenovao za direktora, jer se ona na neki drugi način ostvaruje u ovom sistemu, zaključio je Vladimir Ristić.

 

 

(Pančevac/M.P.)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.