ZA VIKEND SNEG I PAD TEMPERATURE: Meteorolog otkriva i kakav će biti početak februara

21:29

25.01.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS
Srbija će od četvrtka do petka biti pod uticajem ciklona sa Jonskog mora, tako da će doći do pada vazdušnog pritiska, ali će on i dalje biti iznad normale, jer će sa severoistoka i iz centralnih predela dominiarti polje veoma visokog vazdišnog pritiska.

– U četvrtak će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, koji će potom biti u slabljenju, a u petak će se uspostaviti severno i severozapadno strujanje – najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim proračunima u četvrtak se prvo u južnim, potom i u ostalim predelima očekuje naoblačenje. Biće oblačno i hladnije, povremeno sa susnežicom i snegom.

– U brdsko-planinskim predelima formiraće se snežni pokrivač, a očekuje se da se ponegde i u nižim predelima formira manji snežni pokrivač, uglavnom i naročito tokom subote. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 1 do 5°C, a najhladnije biće u subotu, maksimalna temperatura od 0 do 2°C – kaže Đurić.

Sneg moguć i u Beogradu od petka, za vikend na planinama

Već u petak, 27. januara, sneg je moguć i u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima, dok se očekuje u Nišu, Kragujevcu, okolini, kao i na planinama.

U subotu, nedelju i ponedeljak pod uticajem visokog vazdušnog pritiska biće suvo, tmurno i hladno sa mogućim snegom. U toku jutra očekuje se slab mraz, a tokom dana maksimalna temperatura od 2 do 4°C.

Što se tiče početka februara, prema trenutnim prognozama biće manjeg otopljenja.

– Ipak, jutra će biti hladna i maglovita, uz mraz, a tokom dana malo toplije sa sunčanim intervalima, a maksimalna temperatura biće od 3 do 7°C, oko 5. februara i do 10°C – kaže meteorolog.

(Pančevac/Pink)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.