ĐOKOVIĆ NEMILOSRDAN Novak počistio Rubljova za 10. polufinale AO! Rus nije znao šta ga je snašlo! Za finale protiv Amerikanca Pola!

09:22

25.01.2023

Podeli vest:

printscreen/tw: @marioboc17

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv ruskog igrača Andreja Rubljova meč četvrtfinala Australijan opena.

Meč je na programu oko 09.30 sati po srednjoevropskom vremenu.

Video prenos meča možete pratiti OVDE

Đoković – Rubljov 3:0 (6:1, 6:2, 6:4)

III SET

6:4 Osvaja Novak meč!

5:4 za Đokovića – Rubljov osvaja svoj servis gem, u narednom će Novak servirati za pobedu!

5:3 za Đokovića – Novaka sada samo jedan gem deli od plasmana u polufinale Australijan opena.

4:3 za Đokovića – Još jedan gem za Rubljova. Ruski tenier ponovo smanjuje zaostatak u trećem setu.

4:2 za Đokovića – Novak rutinski osvaja svoj servis gem.

3:2 za Đokovića – Smanjuje zaostatak Rubljov. Rus uspeva da osvoji svoj servis gem, Novak i dalje ima brejk prednosti.

3:1 za Đokovića – Novak još jednom rutinski osvaja svoj servis gem.

2:1 za Đokovića – Preživeo je Rubljov ovaj gem. Ponovo je Novak imao šansu za brejk, ali ovaj put nije uspeo da je iskoristi. Andrej uz dosta muke smanjuje zaostatak u trećem setu.

2:0 za Đokovića – Novak potvrđuje brejk! Srbin ekspresno osvaja svoj servis gem.

1:0 za Đokovića – BREJK! Odmah na startu trećeg seta Novak uspeva da oduzme servis rivalu.

 

II SET

6:2 NOVAK OSVAJA DRUGI SET! Srbin dobija najduži gem na ovom meču – koristi petu set loptu i sada vodi sa 2:0 u setovima!

5:2 za Đokovića – NOVI BREJK! Ni vetar mu ne može ništa! Novak još jednom oduzima servis Rubljovu i u narednom gemu će servirati za velikih 2:0 u setovima! Rus nema rešenje za srpskog asa na ovom meču.

4:2 za Đokovića – Novak posle žestoke borbe uspeva da materijalizuje prednost koju je stekao u prethodnom gemu. Izuzetno težak servis gem pripao je Novaku. Snažan vetar pravio je ogromne probleme Srbinu, koji je spasao dve brejk lopte u ovom gemu.

3:2 za Đokovića – BREJK! Fenomenalni Srbin oduzima servis Đokoviću! Novak koristi drugu brejk loptu i dolazi do prednosti u ovom setu! Rubljov jeste agresivniji, ali to nije dovoljno protiv neverovatnog Srbina.

2:2 izjednačenje – Sjajan gem Đokovića. Srbin bez izgubljenog poena stiže do novog izjednačenja!

1:2 za Rubljova – Čuva Rubljov svoj servis u drugom setu. Imao je Novak svoje šanse u ovom gemu, ali nije uspeo da ih iskoristi. Bes zbog propuštene prilike iskalio je na svom treneru Goranu Ivaniševiću. Naime, u jednom momentu se ljutito okrenuo ka svom boksu i uzviknuo: „Je l vidiš!“

1:1 izjednačenje – Novak uz dosta muke stiže do izjednačenja u drugom setu. Evidentno je da je Rubljov značajno podigao agresivnost u svojim udarcima na startu drugog seta.

0:1 za Rubljova – Prvi put na meču Rus dolazi do prednosti. Ruski teniser bez većih problema osvaja servis gem na startu drugog seta.

I SET

6:1 – NOVAK OSVAJA PRVI SET! Novak završava posao u prvom setu. Pretio je Rubljov, imao dve brejk lopte u ovom gemu, ali Novka nije poklekao. Uspeva da se izvuče iz neugodne situacije i koristi prvu set loptu na meču.

5:1 za Đokovića – NOVI BREJK! Đoković ponovo oduzima servis rivalu. Petu brejk šansu iskoristio je srpski teniser u ovom gemu! U narednom će servirati za osvajanje prvog seta!

4:1 za Đokovića – Novak je bez većih problema uspeo da potvrdi brejk!

3:1 za Đokovića – BREJK! Uspeo je Novak da oduzme servis rivalu! Ponovo je Rubljov imao 40:15, ali Novak zahvaljujući sjajnom riternu uspeva da se izbori za drugu brejk priliku na meču i nakon duble servis greške ruskog tenisera dolazi do prednosti!

2:1 za Đokovića – Novak ponovo dolazi do prednosti. Srbin rutinski osvaja svoj servis gem.

1:1 izjednačenje – Velika šteta. Novak je u ovom gemu propustio sjajnu priliku da oduzme servis ruskom teniseru. Rubljov je otvorio gem duplom servis greškom, međutim, zahvaljujući servisu pravi preokret i dolazi do 40:15. Delovalo je da će rutinski odraditi posao u ovom gemu, ali Novak se nije predavao. Uspeo je da veže tri poena i tako dođe do prve brejk lopte na meču. Imao je sjajnu šansu da napravi brejk, dobro je riternirao, napao Rubljova, ali Rus sjajnim forhendom iz defanzive uspeva da se izvuče iz neugodne situacije. Osvaja poen i kasnije pravi preokret za 1:1.

1:0 za Đokovića – Siguran start Novaka! Nakon duple greške na startu meča, usledio je preokret srpskog tenisera. Proradio je servis i Nole rutinski odrađuje posao u ovom gemu.

MEČ JE POČEO!

Na treningu, Novak je radio uz zavoj preko noge, ali je i bilo problema sa zglobom desne ruke. Požalio se Miljanu Amanoviću i dobio je tretman kako bi se zagrejao u što boljim uslovima. Vrlo je moguće da će igrati pod lekovima, kako bi sve to lakše neutralisao.

 

(Pančevac/Kurir)

NAJTEŽI MEČ DO SAD NA TURNIRU: Đoković od 9.30 protiv Rubljova za polufinale AO! Novak opet ne trenira pred duel zbog povrede! Pratimo uživo!

KAKO JE NOVAK UĆUTKAO MEDIJSKU HIJENU AUSTRALIJE: Predvodila je brutalne napade protiv Đokovića prošle godine, sada je nema nigde na mapi!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.