TRI VAGONA PUNA PROPANA ISKLIZNULA SU IZ ŠINA U SUBOTICI Gas u cisternama ne curi i nema opasnosti po zdravlje ljudi!

11:21

24.01.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Tri vagona-cisterne pune propana iskliznule su sa šina u Subotici. Gas u cisternama ne curi. Nema opasnosti po zdravlje ljudi, javlja RTS.

Tri vagona su iskliznula iz šina u Subotici, ali gas ne curi i mesto je obezbeđeno, na licu mesta su vatrogasci. Traži se način da se vagoni-cisterne vrate na prugu. Pruga nije oštećena, razmatra se mogućnost angažovanja dizelice za podizanje cisterne.

Voz se kretao prema Novom Sadu, a reč je o kompoziciji od 23 vagona-cisterni, naveo je RTS.

Na teren su odmah izašli policija, vatrogasci i ekipa Železnice. Kako saznajemo, u toku je uklanjanje kompozicije sa mesta iskliznuća, a tri sporne cisterne biće uklonjene tek nakon bezbednog istakanja ove tečnosti.

Podsećamo, 25. decembra prošle godine, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo je do iskliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu. Tada je pedeset i jedna osoba imala simptome trovanja amonijakom.

Nakon toga, 13. januara, zbog akcidenta usled izlivanja amonijačne vode iz auto-cisterne u naselju Topola kod Pančeva bilo je hospitalizovano oko 20 osoba.

 

(Pančevac/N1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.