ORIGINALNI RECEPT ZA TURSKI SUTLIJAŠ: Priprema se jednostavno i brzo, a svi ga obožavaju

19:06

20.01.2023

Podeli vest:

Pixabay

Sastojci:

6 šolja za mleko vode
2 šolje pirinča
3 šolje mleka
15 kašika šećera
2 vanilin šećer
1 štapić vanile
cimet
suvo grožđe

Pixabay

Priprema:

Stavite vodu da vri, pa kad provri, dodajte pirinač i mesajte da ne zagori. Kad je skoro gotov, dodajte mleko, šećer i vanilin šećer.

Pre nego sto biste izvadili, no još uvek da bude redak, dodajte štapić vanile. Zatim kratko vratite na ringlu.

Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, odozgo možete staviti cimet (kanelu). Na kraju dodati i suvo grožđe, izvorni recept je sa njim.

(Pančevac/Stil)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.