U KULTURNOM CENTRU PANČEVA BESPLATAN PROMO KONCERT Nove albume predstaviće bend Ljubičice i pijanistkinja Olga Petrović

13:51

16.01.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Pančevci će u petak 20. januara u dvorani Kulturnog centra Pančeva moći da uživaju u muzici benda „Ljubičice” i pijanistkinje Olge Petrović.

Krokodil Studio, u saradnji s Kulturnim centrom Pančeva, organizuje koncertnu promociju dva albuma – novi album benda Ljubičice i klavirski solo album Olge Petrović.

Koncert počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Izuzetno interesantan izbor muzike za debitantski album, mogao bi se dopasti ljubiteljima džeza ali i klasike, a zbog svoje izuzetne komunikativnosti i široj publici, navodi se na sajtu Kulturnog centra Pančeva.

 

Promo Kulturni centar Pančeva

Grupu „Ljubičice” iz Pančeva, čine braća Petar i Vuk Stevanović, sada već poznati dvojac, koji nas je letos iznenadio singlovima „Opet” i „Možda je vreme”. „Ovo će biti njihov prvi celovečernji nastup nakon trogodišnje koncertne pauze, kojim će predstaviti dugoočekivano novo studijsko izdanje „Dok čekamo pad”.

Zaista se radujemo nastupu u Pančevu i drago mi je što ćemo nove pesme predstaviti prvo u našem gradu. „Ljubičice” su, pre svega, koncertni bend i naša muzika najbolje funkcioniše kada je izvodimo pred publikom. Iako verujem da smo na novom albumu napravili nešto zaista vredno pažnje, ipak s neuporedivim uzbuđenjem očekujem energiju žive svirke, poručio je Vuk Stevanović.

Braća Stevanović do sada su objavili studijski album „Ljubičice&Co”, 2014, zatim album u saradnji s Jesenjim orkestrom „Godine u vetru” , 2016. i album klasične muzike „Ecičibulj, brass”, 2015. godine. Pored toga, imaju i tri EP izdanja i četiri singla, a sarađivali su i sa brojnim drugim bendovima.

Mlada pijanistkinja Olga Petrović predstaviće veoma lični osvrt na ragtime muzički stil, jedinstvenim albumom Slow Rag, na kojem se nalaze odabrane kompozicije Skota Džoplina. Ovo je prvi put da neki domaći interpretator posveti album delima ovog kompozitora.

Snimanje i rad na produkciji albuma bili su za mene izuzetno dragoceno i izazovno iskustvo. Rad na albumu dešavao se u periodu koji je bio ispunjen, kako na svetskom, tako i na ličnom polju, mnogim teškim i važnim događajima, i sigurna sam da je veliki deo toga utkan u muziku. Drago mi je da smo, zajedno sa studijom „Krokodil”, uspeli da realizujemo ovaj, za mene, veoma važan album. Jedva čekam da dobije i koncertni život, rekal je Olga Petrović.

Olga Petrović rođena je 1993. godine, u Beogradu. Nakon završetka osnovnih studija na beogradskom Fakultetu muzičke umetnosti, 2017. završila je master studije klavira u klasi prof. Jelene Jovanović Petrović, u čijoj klasi je 2019. završila specijalističke akademske studije. Kao profesor klavira radi u Muzičkoj školi „Jovan Bandur” u Pančevu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.