MIHAL ŠULJA VICEŠAMPION SARAJEVSKOG MARATONA Trijumfalan povratak ultramaratonca Dinama nakon povrede! Sada se priprema za svetsko prvenstvo na Tajvanu

11:51

16.01.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Ultramaratonac Mihal Šulja, član AK „Dinamo” iz Pančeva , na juče održanom maratonu u Sarajevu trku je završio kao vicešampion sa rezultatom od 2 sata i 58 minuta.

Onima koji prate rad ovog vrhunskog sportiste poznato je da je Šulja imao izuzetnu neugodnu povredu zbog koje je propustio prvenstvo Evrope u Berlinu i svetsko prvenstvo u Torinu. Povreda je sanirana i treninzi napreduju kako treba.

Za učešće na sarajevskom maratonu Šulja je dobio specijalnu pozivnicu. Trenutno je na početku bazičnog ciklusa i cilj mu je samo skupljanje kilometraže. Dogovor je bio da maraton trči u jednom ujednačenom ritmu bez prevelikog inteziteta i on je to ispoštovao. Rezultat je i u takvim okolnostima odličan i gotovo nedostižan za većinu maratonaca u našem regionu, saopštio je trener Mihala Šulje, prof. Ljupčo Cvetkoski.

Podsetimo, Mihal Šulja iz Kovačice, jedan je od najboljih svetskih ultramaratonaca i član AK „Dinamo” iz Pančeva. Kada se uzmu svi rezultati zbirno Mihal Šulja je najbolji ultramaratonac bivše Jugoslavije, a trenutno među najboljim na svetskim ranglistama. Prema podacima koje su sustatističari pripremili za sve maratonce bivše Jugoslavije, Šulja ima najbolji rezultat svih vremena na 6 sati i 12 sati, drugi rezultat na 24 sata i četvrti rezultat svih vremena na 100km.

Kako je naveo Cvetkovski, Šulju ove godine očekuje svetsko prvenstvo na Tajvanu, u trci na 24 sata i sve će podrediti tom takmičenju. Nada se plasmanu među osam najboljih, a to bi kako je rekao bio veliki podvig.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.