OPŠTA BOLNICA PANČEVO NAKON INCIDENTA U TOPOLI: Svi pacijenti su pregledani i pušteni kući, među njima i 6 dece. Nije bilo trovanja

08:51

13.01.2023

Podeli vest:

Pančevac

Kako je rečeno Pančevcu u Opštoj bolnici Pančevo nije bilo slučajeva trovanja usled curenja amonijaka iz auto-cisterne na teretnoj pruzi u naselju Topola kod Pančeva.

Kako je navela Dr Slađana Kovačević, pr bolnice, oko 23.45 na pedijatrijskom odeljenju pregledano je šestotro dece pod sumnjom trovanja. Obavljen je detaljan pregled, i sva deca su dobro konstatovao je Dr Prodanović.

U bolnici nema hospitalizovanih osoba, a pregled je zatražilo šestoro sugrađana. Oni su nakon pregleda otpušteni kući. Nije im konstatovano trovanje, rekla je dr Kovačević.

Direktor pančevačke bolnice, Dr Slobodan Ovuka, takođe je potvrdio da niko od pacijenata nije zadržan u bolnici, kao i da je više njih imalo znakove panike. Trovanja nije bilo i nije bilo pacijenata na kiseoniku. Objasnio je da je dvoje ljudi dobilo kiseonik na licu mesta, kako bi zbog straha mogli lakše da dišu.

Takođe i načelnik Hitne pomoći u Pančevu Zoran Manasijević potvrdi je da je zbrinuto 10 osoba koje žive u blizini mesta na kome se izlio amonijak iz cisterne.

„Svi zbrinuti su imali lakše respiratorne probleme, samo dvoje ih je bilo na kiseoniku. Pacijenti su prevezeni u Opštu bolnicu Pančevo, ali su pušteni na kućno lečenje“, rekao je Manasijević Tanjugu.

Podsećamo, do curenja amonijaka iz auto-cisterne, u naselju Topola na teretnoj pruzi kod Pančeva došlo je sinoć oko 22 sata i 30 minuta.

Policija i vatrogasci evakuisali su sve građane koji žive blizu mesta incidenta, a to mesto je obezbeđeno.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.