NAKON SKANDALA ZLATNI GLOBUSI VRAĆENI NA MALE EKRANE Nagrade za Spilberga, Kejt Blančet, Kolina Farela i Mišel Jeo TRKA ZA OSKARE POČELA!

10:32

11.01.2023

Podeli vest:

printscreen/yt; SHOWSHA

Svečana dodela nagrada Zlatni globus održana je sinoć u Los Anđelesu.

Postavljalo se pitanje da li će ugledna ceremonija uspeti da popravi reputaciju nakon što je skinuta sa emitovanja zbog kontroverzi o nedostatku raznolikosti među bivšim glasačkim telom, prenosi Pipl.

Ipak dodela nagrada se vraća na nakon promena koje je napravilo Holivudsko udruženje inostranih novinara.

„Fabelmanovi“, Stivena Spilberga su osvojili nagradu za najbolji dramski film, kao i statuetu za režiju, dok je nagrada za najbolju komediju ili mjuzikl pripala mračnoj komediji „Banši iz Išerina“.

U dramskim kategorijama Zlatni globus za najbolju žensku ulogu kući je odnela glumica Kejt Blanšet za film „Tar“, a za najbolju mušku ulogu Ostin Batler u filmu „Elvis“.

Dok su nagrade za kategoriju mjuzikl i komedija osvojili Mišel Jeo za najbolju glumicu (film “Sve svuda odjednom“) i Kolin Farel  za najboljeg glumca (film “Banši iz Išerina“).

Priznanje za najboljeg sporednog glumca dobio je Ke Hui Kuan koji je tumačio ulogu u filmu „Sve svuda odjednom“, a za najbolju sporednu žensku ulogu nagrađena je Anđela Baset za ulogu u filmu „Crni panter: Vakanda zauvek”.

 

 

(Pančevac/Magazin.novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.