GLUMAC MILAN VASIĆ STIGAO U ŠTRPCE: Kosmet je deo mene! Što sam stariji, jača je potreba da BUDEM OVDE!

12:18

09.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/Kurir

Milan Vasić, poznati pevač i glumac koji sebe naziva glumcem iz Kosovske Kamenice, a ne iz Beograda, posetio je danas Kosovo i Metohiju – mesto Štrpce, kao znak podrške svom narodu koji protestuje i familiji koja i dalje živi na KiM.

„Kosovo i Metohija je deo mene“

– Ljudi me ovde znaju. Godišnje dolazim po tri, četiri puta. Trebalo je da dođem u Štrpce za par dana, ali osetio sam veliku potrebu da dođem baš danas, ne samo da pružim podršku, već zato što su oni deo mene! – rekao je Vasić.

„Srce je na Kosovu i Metohiji“

– Prosto i da nije bilo ove situacije i rata pitanje je da li bi otišao u Beograd. Moja cela familija živi na Kosmetu. Kosovo i Metohija je meni u srcu. Godinama pričamo o Kosovu, ali sad, od 40 godine, pojačava se potreba da pomognem kao javna ličnosti, glumac, pevač, ali pre svega, Srbin sa Kosova i Metohije.

Rođen je u mestu Ropotovo, kod Kosovske Kamenice. Upisao je Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, Odsek glume, u klasi profesora Svetozara Rapajića na kome je i diplomirao. Popularnost je stekao ulogom u filmu “Konji vrani” Ljubiše Samardžića, a kasnije ulogom u seriji “Ono naše što nekad bejaše”.

„Kako svetska javnost doživljava kosovsko-metohijsku sliku?“

– Preko televizije nije uvek prava slika. Veliki broj mojih kolega javno osuđuju ovo što se dešava i prosto su i oni ogorčeni na sve ovo, ali znaju, znaju šta se dešava – rekao je Vasić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.