NA BADNJI DAN PREDSEDNIK VUČIĆ UGOSTIO SRPSKU DECU IZ SLOVENIJE: Poručio im da vole Srbiju gde god bili i čuvaju naš jezik i pismo!

09:21

06.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/Instagram/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas, na Badnji dan 6. januara, u Predsedništvu Srbije svečanoje je ugostio decu srpske nacionalnosti iz Republike Slovenije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika.

Predsednik im se obratio stihovima čika Jove Jovanovića Zmaja i naglasio da odakle god da su im roditelji došli u Sloveniju nikad nisu zaboravili Srbiju niti su se ikad stideli svog srpskog imena i prezimena.

Poručio im je i da vole Srbiju u svakom mestu – Ljubljani, Mariboru, Celju, Velenju…

Predsednik im se zahvalio na poseti i pozvao da čuvaju srpski jezik i naše pismo – ćirilicu i da brinu o srpskom narodu gde god se on nalazio posle čega im je rekao da se nada da će oni zavoleti Beograd i Srbiju još više, te im, kako je kazao, ukazao i mali znak pažnje – uručio božićne paketiće.

Predsednik je na dar od dece dobio „portret Republike Srbije“ a u ime sve dece koja su bila na prijemu u Predsedništvu zahvalila se devojčica koja je rekla da srpska deca u Sloveniji vole da uče i govore srpski jezik, vole naše pismo a potom pozvala predsednika u goste i „našem narodu poželela srećan Badnji dan i Božić“.

„Deca su nas ponos, uvek mislimo na njih”, napisao je predsednik Vučić, nakon susreta sa decom srpske nacionalnosti iz Slovenije, na Instagramu.

(Pančevac/Kurir/Instagram)

Ne propustite:

PREDSEDNIK VUČIĆ PREMA TRADICIJI UNEO BADNJAK U PREDSEDNIŠTVO: Moliću se danas i sutra za mir i opstanak našeg naroda!

PREDSEDNIK VUČIĆ BOŽIĆ ĆE DOČEKATI NA HILANDARU: Danilo i ja na putu ka Svetoj Gori, objavio predsednik i poželeo srećan Badnji dan! (FOTO)

VUČIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Predsednik u ambasadi Brazila uputio poslednji pozdrav velikom Peleu!

DA NAS PRAZNIK NADAHNE I OKUPI OKO MIRA I NESEBIČNE LJUBAVI! Poručio predsednik Vučić u božićnoj čestitki patrijarhu, sveštenstvu i vernicima

BADNJI DAN OBELEŽEN U SEDIŠTU SNS: Da se kao prava porodica suočimo sa nedaćama koje su pred nama i da pobedimo! – poručio Jovanov (FOTO)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.