PALJENJE BADNJAKA U PANČEVU: Za Badnji dan i Božić bogosluženja u tri hrama

13:31

05.01.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Badnji dan, 6. januar, u pravoslavnim hramovima u Pančevu će i ove godine biti obeležen tradicionalnim paljenjem badnjaka i bogosluženjem.

Paljenje badnjaka u Preobraženskom hramu najavljeno je za 15 sati, u Uspenskom hramu za 15 sati i 30 minuta, a u Hramu Svetog Save na Misi počeće u 16 sati.

Printscreen/YT

U hramu Preobraženja Gospodnjeg, 6. januara u 7 sati i 30 minuta počeće Sveta liturgija, dok će  osvećenje i nalaganje badnjaka početi u 15 sati.

U ovom svetom zdanju biće održana ponoćna Sveta liturgija u noći između 6. i 7. januara. Prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januara) Sveta liturgija počeće u 9 sati i 30 minuta, a bdenje u 17 sati.

Na dan kada Srpska pravoslavna crkva i vernici obeležavaju Svetog Stefana (9. januara) Sveta liturgija počeće u 7 sati i 30 minuta.

U hramu Uspenja Presvete Bogorodice (crkva sa dva tornja) na Badnji dan, 6. januara Sveta liturgija i pričešće  počeće u 7 sati i 30 minuta. Večernje bogosluženje, osvećenja i paljenja badnjaka počeće u 15 sati i 30 minuta.

U Uspenskom hramu Božićno jutrenje, Sveta liturgija i pričešće počeće 6. januara u 23 sata i 30 minuta. Prvog i drugog dana Božića, kao i na praznik Svetog Stefana  (7, 8. i 9. januara) Sveta liturgija počeće u 9 sati i 30 minuta, a bdenje u 17 sati.

Prinscreen/YT

U Hramu Svetog Save u Mesnoj zajednici Mladost  Sveta liturgija i pričešće, na Badnji dan 6. januara počeće u 7 sati i 30 minuta.

Osvećenje i paljenje badnjaka počeće u 16 sati, a pripremljen je i propratni program tokom kog će najmlađima biti deljeni slatkiši, a odraslima kuvano vino i rakija. Najavljen je i veliki vatromet.

(Pančevac)

Ne propustite:

BADNJI DAN I BOŽIĆ U KAČAREVU: Badnjak sa litijama kreće od podne po ulicama, paljenje posle bogosluženja u 18 sati

PALJENJE BADNJAKA U JABUCI: Mesna zajednica i hram Svetog Ilije pozivaju građane na proslavu Badnje večeri!

BADNJI DAN I BOŽIĆ U GLOGONJU: Mesna zajednica objavila je raspored bogosluženja, paljenje badnjaka nakon večernje službe u 16 sati

PALJENJE BADNJAKA U IVANOVU: Mesna zajednica poziva građane da Badnji dan obeleže ispred pravoslavne crkve

BADNJI DAN I BOŽIĆ U STARČEVU I OMOLJICI: Pogledajte raspored paljenja badnjaka u ovim selima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.